csomagolóanyag gyártás
05jan

A csomagolóanyag gyártás kihívásai – a beszerző szempontjából

Csomagolóanyag beszerzésénél mindig felmerül a kérdés, hogy mi alapján válasszuk ki a beszállítót, milyen szempontokat kell szem előtt tartani, ha valóban jó döntést akarunk hozni. Általában a beszerző figyel a készlet rendelkezésre állására, az átfutási időkre és az egyéni igények kiszolgálására, a csomagolóanyag gyártás lehetőségeire. Ha röviden akarjuk megfogalmazni, a legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennie: rendelkezik-e a beszállító azzal, amire a vállalkozásának szüksége van?

Ebben az útmutatóban felsorolunk néhány tippet a megfelelő csomagolóanyag-beszállító kiválasztásához, valamint megmutatjuk, hogy a megfelelő beszállító kiválasztása hogyan vezethet sikeres partnerséghez, hogyan takaríthat meg időt, és mit ad hozzá a termékek biztonságos szállításához.

Útmutató a csomagolóanyag gyártás útvesztőiben való eligazodáshoz

A megfelelő csomagolóanyag-gyártó megtalálásának trükkje abban rejlik, hogy több tényezőt is egyensúlyba kell hozni. A kiindulópont általában az ár szokott lenni: a beszerzőnek nyilván fontos, hogy a költségeket alacsonyan tartsa. A takarékosság azonban többről szól, mint a szállítótól kapott árajánlat.

Árajánlatkéréskor kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a lehető legpontosabban írjuk le, mire van szükségünk. Tipikus hiba, amikor nem az eredmény oldalról közelítünk, hanem a megszokott módon, az anyagok, áruk oldaláról. Sokszor célravezetőbb elmondani egy szakértőnek, hogy mit akarunk elérni, és kikérni a csomagolástechnológus véleményét: ítélje meg, milyen csomagolóanyag, csomagolás vezetne a kívánt eredményhez. A szakember pontosabb információkkal rendelkezik a lehetőségeket illetően. Ez nyilván az első rendeléskor játszik szerepet.

Egy jó csomagolóanyag-gyártó a hosszú távú együttműködés reményében azt is megmondja, ha valamiből kevesebb is elég, mert tudja, hogy a vásárló elégedettségétől függ a további együttműködés.

Szintén gyakori jelenség, hogy az átfutási idők befolyásolják a vállalkozás teljesítményét, és ilyenkor lehet, hogy megéri magasabb árat fizetni a gyorsabban szállítható csomagolásért. Ebben az esetben a lényeges szempont az alapanyag és a csomagolószer minősége. Termékeinek védelme kiemelkedően fontos, elvégre ez a csomagolással szemben támasztott elsőszámú elvárás. A fő feladat tehát az, hogy egyensúlyt teremtsen a szempontok, igények között, hogy megtalálja a legjobb megoldást az Ön csomagolási elvárásaihoz.

Minőségi csomagolóanyag gyártás: miről lehet felismerni?

Mire kell figyelni egy csomagolóanyag-beszállító kiválasztásánál? Az alábbi feltételek vizsgálata segíthet a helyes döntés meghozatalában:

1. Szakmai tapasztalat és minőség
A csomagolóanyag-gyártónak rendelkeznie kell a megfelelő szakértelemmel ahhoz, hogy megfeleljen az Ön elvárásainak. Ha egyedi csomagolási megoldásokat keres, kérjen portfóliót a korábbi munkáikról. Így mindenképp könnyebb eldönteni, hogy a csomagolóanyag gyártás az adott cégnél milyen színvonalat képvisel. Tekintse át a kiszemelt gyártó ügyfélkörét is. Ha az Ön iparágában vannak csomagolási előírások, győződjön meg arról, hogy a gyártó ismeri ezeket a szabályokat.

Néhány beszállító a nyomtatásra épülő eljárásokra specializálódott, míg mások egy erős tervező és gyártó csapatot kínálnak az egyedi igények kielégítésére. A gyártó tudásának és erőforrásainak ezeken a területeken meg kell felelnie az Ön igényeinek.

Tartsa szem előtt a gyártó ügyfélpolitikáját is. Nézze meg, mennyire hatékony a kiszolgálás például. Utánanézhet, hogy az évek során milyen fejlesztések voltak a csomagolóanyag gyártónál. Ezek a kérdések sokat elárulnak arról, hogyan fog fejlődni az üzleti partnerségük.

2. Ügyfélszolgálat
Egy odaadó ügyfélszolgálati szakember időt és erőforrásokat takaríthat meg Önnek. Minden megrendelés megérdemli az időt, a részletekre való odafigyelést, így minden alkalommal a legjobb termékeket kapja kézhez.

3. Fenntarthatóság
Egyre nagyobb az igény a fenntartható csomagolásokra. Mivel a fogyasztók tudni akarják, hogy a termék és a csomagolása fenntartható, a forgalmazók szempontjából is fontossá vált ez a tényező. Ahhoz, hogy a termékek megfeleljenek a fenntarthatósági előírásoknak, csomagolásukat megújuló energia felhasználásával kell gyártani, és a lehető legtöbb újrahasznosított és megújuló anyagból kell létrehozni.

Az Uniotechnél a felhasznált energia egy részét napelemek segítségével állítjuk elő. Elektromos autóval hozzánk érkező ügyfeleink részére egy 32 Amperes töltővel ingyen töltést biztosítunk.

Csomagolóanyag gyártás az Uniotechnél

2010-ben indítottuk el a BOPP fólia és az LLDPE nyújtható fólia forgalmazását és konfekcionálását. 2015-től BOPP tasakokat is gyártunk. Kis, közepes és nagy mennyiségben is raktárkészletről tudjuk kiszolgálni vevőinket.

További információkat szeretne az általunk gyártott csomagolóanyagokról? Keresse bizalommal kollégáinkat>>