fóliázó gép zöldségekhez
29dec

Fóliázó gép zöldségekhez: vízszintes vagy függőleges modellt válasszon?

Ha zöldségek csomagolásához keres fóliázó gépet, olyan berendezést kell választania, amely könnyű és megbízható csomagokat képes készíteni. Ezek a fóliázó gépek jellemzően lehetnek függőleges tasakoló gépek vagy vízszintes flow-pack gépek. Nézzük meg a két típus közötti különbségeket, és azt, milyen esetben jelenti egyik vagy másik a tökéletes opciót!

Mit várunk el egy zöldségeket csomagoló fóliázó géptől?

Egy jó csomagológépnek könnyű, testre szabható csomagolást kell létrehoznia, amelyet a fogyasztó könnyen kinyithat, ugyanakkor alapvetően biztonságos, képes megőrizni az érzékeny termék minden tulajdonságát. Gyakorlatilag ugyanaz a csomagolás használható a termék védelmére és az áru bemutatására is.

A függőleges és vízszintes fóliázó gépek ebben az értelemben tökéletesek. Melyik felel meg a leginkább az Ön tevékenységének? Hasonlítsuk össze őket!

Függőleges tasakológép

A függőleges tasakológépek kicsi, kompakt és hatékony berendezések. Általában élelmiszerek csomagolására használják őket, mindazonáltal kiválóan alkalmasak gyógyszeripari és vegyipari termékek, kozmetikumok csomagolására is. Jellemzően a kis méretű, ömlesztett termékek csomagolásához ideálisak.

A függőleges csomagológép mechanizmusa a “hegesztés-töltés-lezárás”: első lépésben hegesztéssel elkészíti a tasakot, megtölti, majd lezárja. Nagyon egyszerű és intuitív folyamat.

A Minipack-torre X-BAG EVO modellje a függőleges tasakoló gépek legújabb generációját képviseli:

  • Gyors tasakolás, akár 1000 tasak óránként.
  • Különböző méretű tasakok készítésére alkalmas, és különböző fóliatípusokkal (PE, PO, perforált, laminált, nyomdázott fólia) is dolgozik.
  • Nagyobb kontrollt biztosít a csomagba helyezett termék felett.
  • Csökkentett méreteinek köszönhetően nem foglal sok helyet.
  • Praktikus és nagyon egyszerűen kezelhető.

 

Vízszintes, flow-pack csomagológép

A vízszintes csomagológépek különösen alkalmasak a közepes és nagyméretű, nagy volumenű termelést végző vállalkozások számára, mivel ezek a csomagológépek teljesen automatizáltak, valamint gyorsak, hatékonyak és könnyen kezelhetők.

A flow-pack csomagológépek beépíthetők a gyártósorba, hőzsugorító alagutakkal kombinálhatók, így esztétikus, kompakt és praktikus csomagolások hozhatók létre.

Jellemzően tálcás csomagolásokat készítenek: a zöldségek műanyag vagy papír tálcára vagy kosárba kerülnek, majd tömlőtasakos csomagolással a termék elnyeri a tökéletes védelmet. Csomagolható így a paradicsom, paprika, kelbimbó stb., illetve a tisztított, darabolt konyhakész zöldség.

A vízszintes csomagolás számos előnnyel jár a termelésben, mint például:

  • Termékbiztonság. A fóliázó gép által létrehozott csomagolás megvédi a termékeket a külső behatásoktól, ezáltal maximális higiéniát biztosít.
  • Termelési sebesség. A gép teljesen automatikus üzemmódban működhet, így a kezelőt mentesíti a csomagolási fázisok követésére irányuló állandó beavatkozások alól.
  • Integrálhatóság. Minden vízszintes csomagológép beilleszthető a meglévő gyártósorokba, ezáltal hatékony automatikus csomagolórendszerek jönnek létre.
  • Robusztusság. Minden vízszintes csomagológép kiváló minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból készül.
  • Könnyű kezelhetőség. A betöltési szakaszoktól a formátumváltásig minden folyamat egyszerűen irányítható.

Zöldségek csomagolásához keres fóliázó gépet? Az Uniotechnél nem csak segítünk megtalálni a megfelelő csomagológépet, hanem Ön tesztelheti a kiszemelt gépet még annak megvásárlása előtt! Forduljon hozzánk bizalommal>>