tasakológép automata csomagológép
22dec

TOP 3 kérdés a tasakoló automata csomagológépről

Ha azt fontolgatja, hogy a tasakok kézi töltéséről automata csomagológép használatára tér át, vagy régi tasakoló berendezése megérett már a cserére, akkor három nagyon fontos kérdést fel feltennie a csomagológép forgalmazójának. A kérdésekre adott válaszok jelentik ugyanis a garanciát arra, hogy valóban hatékony lesz a beruházás!

1. Most kézzel töltünk. Mennyivel lesz gyorsabb az automata csomagológép?

Mint minden más, ez is a tasaktól és a tartalomtól függ. Sok tapasztalt csomagoló munkatárs percenként 5-10 tasakot is képes elkészíteni. Ha megnézzük egy tasakológép teljesítményét, azt fogjuk látni, hogy igen széles tartomány van megadva, például 35-60 tasakot tud percenként megtölteni és lezárni. Mi okozza ezt az eltérést? Semmiképp ne gondoljunk a berendezés megbízhatatlanságára! Ez a teljesítménybeli eltérés azért van, mert nem a gép sebességét nagyban meghatározza az, hogy mit csomagol. Például a kemény cukorkák csomagolási sebessége más, mint a porszerű anyagoké.

Segíthetünk összehasonlítani a jelenlegi tasakolási sebességét azzal a várható sebességgel, amelyet az egyik gépünkkel elérhet, ha tudjuk, hogy milyen típusú tasakot használ, és mi kerül a tasakba.

2. Sokféle tasakmérettel dolgozunk, és gyakran váltogatnunk kell őket. Mennyi ideig tart a gép beállítása egy új tasakhoz?

A legújabb generációs függőleges tasakoló gép, a Minipack-Torre X-Bag Evo esetén például betöltő torok egyszerű átállításával különböző szélességű, 170, 185, illetve 235 mm átmérőjű, és különböző hosszúságú csomagolás készíthető. A tasakok hossza: 50-330 mm közötti lehet kézi üzemmódban és maximum 580 mm elhordó szalag használatával.

Az átállás egyszerű, általában 5 percet vagy kevesebbet vesz igénybe. A betöltő torok átállítása mellett meg kell adni a tasak méreteit is. Mindezek a beállítások nem igényelnek semmilyen eszközt, szerszám nélkül elvégezhetők. Sőt, sok ügyfelünk úgy találta, hogy a gép átállítása olyan gyors és egyszerű, hogy még a nagyon rövid, 20-100 tasakos sorozatokat is megéri automatizálni, mert a gép gyorsabb, mint a kézi csomagolás, még akkor is, ha az átállítási időt is beleszámítjuk.

3. Különböző fóliatermékeket használunk. Mindegyiket le tudja zárni a gép hermetikusan?

A fentebb említett X-Bag Evo tasakolóval Ön különböző típusú síkfóliákat használhat: polietilén (PE), poliolefin (PO), perforált fólia, laminált fólia, biológiailag lebomló fólia, nyomdázott fólia. Gyakorlatilag bármilyen hőre zsugorodó fóliát felhasználhat, ami síkfólia, és a megengedett mérethatárokat nem lépi túl.
További kérdései vannak a tasakoló automata csomagológépekkel kapcsolatban?

Egy tasakológép beszerzése a hatékonyságba való beruházást jelenti, és javítja termelőegység teljesítményét. Van azonban néhány alapvető fontosságú dolog, amit tudnia kell, mielőtt elkötelezi magát a berendezés megvásárlása mellett. Tegye fel kérdéseit csomagolástechnológus munkatársainknak, szívesen segítünk>>