automata csomagológép
01jún

Hogyan hozhatja ki a legtöbbet az új automata csomagológépéből?

Kevés olyan dolog van, amit nem lehet automatikusan becsomagolni. Ma már automata csomagológép csomagolja a legérzékenyebb, törékeny árut is, ezek a berendezések még a tojásokat is képesek makulátlanul belehelyezni a tojásdobozokba. Nem csoda, hogy amikor egy vállalkozás naponta több, mint 10 dobozt csomagol és küld el, akkor felmerül, hogy egy csomagológéppel könnyebb lenne az élet.

De melyik csomagológépet érdemes megvennie? Mikor éri meg az automatizálásba beruházni? Hogyan válassza ki az optimális csomagológépet a piacon lévő széles kínálatból? Igazság szerint ezeket a kérdéseket nem is olyan nehéz megválaszolni.

Amikor az automata csomagológép létszükséglet lesz

Nem túlzás azt állítani, hogy a csomagológépek, a legújabb csomagolási technológiák képesek lenyűgözni az embert. Mint minden automatizált gép, ezek is képesek összetett és bonyolult, ismétlődő feladatok elvégzésére olyan pontossággal, amelyet ember nem tud elérni. Nem hibáznak, nem fáradnak el, nem vesznek ki szabadságot.

A csomagolási feladatok hosszú sorát kézzel elvégezni a legjobb esetben is nehéz, és nem túl gazdaságos vagy praktikus a nagy teljesítményű gyártósorok esetében.

Ha a csomagolási feladatok meghaladják egy csomagoló képességeit, és egy másik csomagolót kell alkalmazni, akkor el kell gondolkodni a csomagolás automatizálásán..

Például, ha két vagy három embert kell foglalkoztatnia, akkor megéri befektetni egy teljesen automatizált dobozzáró gépbe, amely a különböző méretű csomagolódobozokhoz igazítható. Talán még azt is érdemes megfontolni, hogy egy ilyen gépet egy görgős szállítószalag segítségével összekössön egy automata stretchfóliázó géppel.

De az is előfordulhat, hogy kénytelen lesz csomagológépet vásárolni, mivel terméke speciális csomagolási technológiát igényel, például ha üvegeket vagy üvegpalackokat kell csomagolnia. Ezek más módon történő gyűjtőcsomagolása, mint a zsugorfóliába való automatikus becsomagolás, jelentős költségnövekedést jelent. A zsugorfóliázó gép szükségessé válhat még egy olyan kis üzem számára, amely például gyümölcsökből és zöldségekből készült bio tartósított termékeket állít elő.

Az ár-teljesítmény arány

Az optimális csomagológép kapacitásának meg kell felelnie az Ön igényeinek, sőt, lehetőleg kissé meg is kell haladnia azokat. Az igényeit legszerencsésebb számokban kifejezni. Nem kell bonyolult műszaki leírásra gondolni, elég megadni a naponta/óránként becsomagolt termékek számát, méretét, és egy csomagolástechnológus szaktanácsát kérni.

Próbálja ki vásárlás előtt!

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő berendezést, győződjön meg a saját szemével arról, hogy valóban ez a legsikeresebb választás. Ezért érdemes megkérdezni a gyártót, forgalmazót, hogy a vásárlás előtt tesztelheti-e a csomagológépet, különösen akkor, ha ez az első csomagológépe, vagy egy drágább modell megvásárlását fontolgatja.

Az Uniotechnél lehetőséget adunk a kiválasztott csomagológép tesztelésére. További információkért forduljon kollégáinkhoz>>

A csomagológép tesztelésének két fontos előnye is van:

  1. Kiderül, hogy valóban a kiválasztott berendezés az optimális, vagy tovább kell folytatni a keresgélést.
  2. Lehetőséget ad a gyártó vagy forgalmazó vásárlókhoz való hozzáállásának ellenőrzésére: ez azért kiemelt fontosságú, mivel a gyártóval, forgalmazóval nem szűnik meg a kapcsolat a vásárlás után (karbantartás, garanciális és későbbi javítások).

 

Komplex automata csomagológépek

Amikor csomagológépeket illesztünk be egy gyártósorba, gyakran kompakt szerkezetet, gyors szállítást, nagy teljesítményt, tökéletes automatikus kapcsolatot és megbízhatóságot kell biztosítsunk.

A csomagolási folyamatok automatizálásába mélyebben belemerülve a csomagolás tervezésének automatizálására is gondolni kell, kezdve az áruk csomagokban történő elosztásának megtervezésétől, majd a csomagok raklapokra vagy konténerekbe helyezésétől, végül a raklapok teherautókba helyezésétől stb.

Nagy áruforgalom esetén egy csomagológép nemcsak megkönnyíti és felgyorsítja a munkát, hanem egész egyszerűen gazdasági szükségszerűséggé válik. Ha kérdése van, forduljon hozzánk, az Uniotechnél szaktanácsadással segítjük az optimális automata csomagológép kiválasztását>>