térkitöltő
21máj

Újrahasznosított térkitöltővel 433 fát mentettünk meg

A napokban érkezett meg a Pregis tanúsítványa, amely szerint az Uniotechnél tavaly 433 fát mentettünk meg a kivágástól azzal, hogy újrahasznosított papírból gyártottunk térkitöltőt.
Ezen az úton szeretnénk idén is tovább haladni, hogy minél több olyan csomagolási megoldást tudjunk ajánlani az ügyfeleinknek, amelyek környezetünk szempontjából is ideálisak.

Egy térkitöltővel a fenntarthatóság útján

A fenntarthatóság a jól megválasztott csomagolással kezdődik.

Vagyis, ha minden csomagolási szükséglethez megtaláljuk a legjobb megoldást, akkor nincs pazarlás, és a termékek épségben érkeznek meg a rendeltetési helyükre, csökkentve ezzel az üzemanyag- és energiaköltségeket. A választás nem mindig könnyű, és szinte minden esetben több szempontot kell figyelembe venni. Ezért tartjuk fontos lépésnek, hogy csomagolástechnológus szakemberrel egyeztetve kerüljenek kiválasztásra a csomagolóanyagok, hogy a lényeges szempontok (árubiztonság, csomagolási költségek, környezettudatosság) érvényesülhessenek. Jobb védőcsomagolási döntésekkel a károk megelőzhetők, elősegítve a vállalkozás fejlesztését, valamint az ügyfelek és a körülöttünk lévő világ jobb kiszolgálását.

Hogyan terheli egy sérült termék a környezetet?

Amikor környezetbarát csomagolásról beszélünk, általában mindenki az újrahasznosított vagy újrahasznosítható csomagolóanyagokra gondol. Pedig van egy másik szempont is, amit érvényesíthetünk csomagoláskor, ha minél kevésbé akarjuk terhelni a környezetet. Ez nem más, mint a tökéletes védelmet nyújtó csomagolás, ami megvédi a terméket a károsodástól és az ebből adódó újabb műveletektől (visszaszállítás a feladóhoz), amelyek a maguk során további terhelést jelentenek a környezetnek.

Tekintettel az egyetlen csomag kiszállításához szükséges összes erőforrásra, mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy minden megrendelést csak egyszer szállítson el. Ez az első és legnagyobb lépés, amit egy kiskereskedő a fenntarthatóság felé tehet.

Mennyire befolyásolja egy sérült termék a profitot?

A sérült termék nem elég, hogy eladhatatlan, de a szállítása is dupla költséget emészt fel: egyszer a megrendelőhöz, másodjára vissza a feladóhoz. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozás jelentősen nagyobb költséget fordít rá, miközben ezen a terméken a profitja a 0.

Párnázás és térkitöltés papírral

Az újrahasznosított papírból készülő papírpárna környezetbarát, fenntartható, költséghatékony papírcsomagolási megoldásunk, amely megvédi termékeit a szállítási károktól.

A papírpárnák 2 fontos funkciója:

1. Párnázás: sokoldalú csomagolási lehetőség, amely kiváló védelmet nyújt, és megakadályozza a sokk és rázkódás okozta károkat. A párnák nagysága változó, a keskenyek ideálisak blokkoláshoz és rögzítéshez.

Így készülnek a papírpárnák a PackTiger™ párnázó rendszerrel:

2. Térkitöltés: ahogy a neve is mutatja, az üres tér kitöltése a feladata a szállítódobozban, hogy minimalizálja a termékek mozgását a dobozon belül, csöökentve ezzel a károsodás kockázatát.

Megvédi-e a papír a nehéz vagy akár törékeny termékeket?

Számos olyan anyag létezik, ami remek védelmet biztosít a nehéz vagy törékeny áru számára, mint például a légpárnás fólia vagy a hab. A papír kiváló párnázóanyag. A papírpárna kihasználja az anyag szilárdságát és rugalmasságát, és egyaránt alkalmas nehézipari termékek vagy olyan finom tárgyak, mint az üveg vagy a kerámia védelmére.

A papír azért erős, mert a fából nyert cellulózpép préselt szálaiból áll össze. Amellett, hogy erős, sokoldalú, tartós és fenntartható. Mindezen tulajdonságok miatt a papír ideális alapanyag az áruk szállítás közbeni védelméhez, de a papír áruvédelmi használatának további előnyei is vannak.

A papír fenntartható alapanyag, de az újrahasznosított papír még jobb, mert új fákat nem vágnak ki az előállításához. A papír emellett 100%-ban újrahasznosítható és 100%-ban biológiailag lebontható, így nem okoz kárt a környezetben, és újra és újra felhasználható.

Szeretne többet megtudni az újrahasznosított papír térkitöltőről? Lépjen kapcsolatba csomagolástechnológus munkatársainkkal>>