raklapfóliázó gép
10jún

5 dolog, amiről sokan megfeledkeznek, amikor raklapfóliázó gépet vásárolnak

Amikor raklapfóliázó gépet vásárol a termelőegysége számára, van néhány dolog, amit szem előtt kell tartania, hogy a legjobb döntést hozza a funkciók és lehetőségek szempontjából. Önnek melyik géptípusra van szüksége?

Ezekre figyeljen, amikor kiválasztja a raklapfóliázó gépet

1. A rakomány stabilitása

A forgótányéros stretchfóliázók a legnépszerűbb félautomata raklapfóliázók, és a legtöbb rakománytípus esetén ideális választásnak bizonyulnak. Egy forgótányéros stretchfóliázó azonban nem feltétlenül a legjobb választás a rendkívül könnyű, rendkívül nehéz vagy instabil rakományokhoz.

Ha a rakományok túl könnyűek, a forgás és a fólia húzása a rakomány szétesését vagy felborulását okozhatja. Ebben az esetekben a forgókaros típus sokkal jobb választás, mivel a raklap a padlón marad, és a forgókar végzi a mozgást. Így a rakomány mozdulatlan marad, miközben a forgókar körülötte forog.

A rakomány padlón történő megépítése a túl nehéz rakatok esetén is ideális. Nincs szükség arra, hogy a rakományt targoncával emeljék fel a forgótányérra, vagy megpróbálják egy felhajtórámpán felvinni. Mit jelent a túl nehéz rakat? Itt meg kell jegyezzük azt, hogy egy forgótányéros stretchfóliázó forgózsámolyának mérete határozza meg a maximális rakat nagyságát, ami például egy PKG modellnél alapesetben 2 tonna, de egy ilyen csomagológép akár 3 tonna tömegű rakatok fóliázására is alkalmas.

2. Felhajtórámpa

A forgótányéros raklapfóliázó gépek jellemzően targoncával szállított rakományok fogadására készülnek, mivel a raklapokat a forgótányérra emelik. Ha azonban raklapemelőt fog használni a raklapos rakományok mozgatásához, akkor szükség lesz egy felhajtórámpára, hogy a rakományokat fel lehessen gurítani a forgótányérra.

3. Csomagolási magasság

A félautomata forgótányéros raklapfóliázók szabványos fóliázási magassága 2150 mm. A szállítandó termék méretétől függően természetesen ennél magasabb rakományok is adódhatnak. Ha a csomagolandó rakatok a szabványméretet meghaladják, akkor a raklapfóliázó választásánál erre külön figyelni kell.

4. A forgózsámoly mérete

A standard forgózsámoly átmérője 1500 mm. A leggyakrabban használt raklapméretek elférnek ezen a tányéron. Ha azonban valaki nagyobb raklapokat használ, nagyobb forgótányért kell vásárolnia, ezek opcionálisan kérhetők. A forgótányéron túlnyúló raklapok ugyanis veszélyesek lehetnek a kezelők számára. Mivel senkinek sem érdeke a munkahelyi balesetek kockázatának növelése, a stretchfóliázó választásánál a forgózsámoly méretére is figyelni kell.

5. Beépített mérleg

Vannak esetek, amikor a szállítás előtt le kell mérni a rakományokat. Ez azért is hasznos, mert javítja a minőségellenőrzési folyamatot. Ha tudja, hogy egy raklapnyi terméknek mekkora a tömege, akkor biztosíthatja, hogy az ügyfelek nem kapnak hiányos megrendeléseket.

Másfelől a rakományok lemérése segít elkerülni azt, hogy a teherfuvarozó cég felárat szabjon ki. A szállítmányozó vállalkozásoknak nem mindig van módjuk vagy lehetőségük arra, hogy megmérjék az általuk felvett rakományokat; a feladóktól várják a rakomány tömegének közlését. Ha később kiderül, hogy a számok nem stimmelnek, mert Ön pontatlan volt, akkor további szállítási költségekkel kell számolnia.

Egy stretchfóliázó gép megvásárlása nem bonyolult, de néhány fontos szempontot figyelembe kell venni a legjobb döntés érdekében, ami a hatékonyság alapja. Tudjon meg többet az Uniotech által forgalmazott forgótányéros raklapfóliázó gépekről itt>>