Mosca EVOLUTION SoniXs MS-6 H pántológép
18márc

Pántológép műanyag ládák és rekeszek biztonságos szállításához

Ahogy azt már megszokhattuk, a Moscánál mindenféle pántolási feladathoz és alkalmazáshoz találunk megbízható pántológépet. Ma a könnyű, nagy térfogatú (esetenként magas) raklapok ideális pántológépét mutatjuk be, amellyel a műanyag ládák és rekeszek, vagy más, egymásra rakott, érzékeny termékekből épített rakományok csomagolhatók biztonságosan. A Mosca EVOLUTION SoniXs MS-6 H pántológép egy mozgatható keret segítségével helyezi fel a vízszintes pántszalagokat különböző magasságokban.

Újdonság, hogy a gép kiegészíthető függőleges élvédők felhelyezésére szolgáló applikátorral, ami ideális az érzékeny termékek esetén. A berendezés 4 hullámkartonlemez élvédőt helyez fel, amelyek nem csak a rakat éleit védik szállítás közben, hanem a rakományt is összefogják. Ezáltal környezetbarát és biztonságos opciót nyújtanak ládák, rekeszek szállításához. A különböző méretű élvédőknek köszönhetően ez a csomagolási forma rendkívül rugalmas, és változatos területeken is biztonsággal alkalmazható.

Amikor 2017-ben a Mosca piacra dobta az EVOLUTION SoniXs MS-6 H pátológépet, akkor egyszerre két nagy újdonsággal rukkolt elő. Ez volt ugyanis a Mosca első vízszintes pántológépe (vagyis amelyik vízszintesen helyezi fel a pántszalagokat), másrészt itt mutatkozott be a Mosca ultrahangos szalaghegesztési technológiája.

Miért a pántológép az ideális a könnyű, nagy térfogatú raklapokhoz?

Hagyományosan a teljesen automatikus raklappántoló gépeket általában az építőiparban, valamint a terjedelmes rakatoknál használják. Vannak azonban olyan előnyei, amelyek más iparágaknak is hasznosak lehetnek.

Az élelmiszeripar folyamatosan keresi a gazdaságos, mégis biztonságos csomagolási alternatívákat a szállításhoz. Az élvédelemmel kiegészített pántolás remek lehetőséget nyújt azoknak, akik ládákban vagy rekeszekben szállíták a termékeket. Korábban ezek rögzítését stretchfóliázó géppel végezték, aminek során a teljes rakomány köré műanyag fólia került. Ez azonban nem bizonyult jó megoldásnak akkor, amikor a ládákba friss gyümölcs vagy zöldség került. Ezt a problémát küszöböli ki a rakomány pántszalagokkal, illetve élvédőkkel való rögzítése.

Az EVOLUTION SoniXs MS-6 H-t kifejezetten teljesen automatizált gyártósorokban való használatra tervezték. Ezért az élvédő applikátor is teljesen automatikus. Négy fotoelektromos érzékelő észleli a gépre helyezett termék széleit. Ekkor az applikátor felhelyezi a függőleges élvédőket. Az optimális rögzítés érdekében a pántológép mozgó kerete több vízszintes pántszalagot is felhelyez különböző magasságokban. A rakományt szállítószalag viszi tovább a függőleges pántoláshoz vagy egyenesen a szállítóeszközhöz.

Az EVOLUTION SoniXs MS-6 H óránként akár 150 pántolást is elvégez.

Ahogy fentebb is említettük, az élvédők terén is kifejezetten rugalmas ez a csomagolási rendszer. Az élvédők hossza 600 és 2400 mm közötti lehet, a rakomány sarkához illeszkedő oldalak 40×40 mm, illetve 60×60 mm szélesek, a hullámkarton lemez vastagsága 2-6 mm. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rugalmasan választhassák ki a termékeiknek és követelményeiknek leginkább megfelelő élvédőket, elkerülve a felesleges anyagköltségeket.

A függőleges élvédőket felhelyező modul gond nélkül beépíthető az EVOLUTION SoniXs MS-6 H pántológép korábbi évjárataiba is, vagyis aki szeretné kiegészíteni a csomagológépét, az nyugodt szívvel megrendelheti az élvédő applikátort.

További információkra lenne szüksége a Mosca EVOLUTION SoniXs MS-6 H pántológép kapcsán? Keresse kollégáinkat>>