kézi pántológép
23febr

Megelőző karbantartási tippek akkumulátoros kézi pántológéphez

Befektetett egy akkumulátoros kézi pántológépbe? Teljesen logikus, hogy jó állapotban szeretné megőrizni, ameddig csak lehet. Megelőző karbantartással nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy berendezése hosszú időn át remekül működjön. Az alábbiakban 5 egyszerűen megvalósítható tippet adunk ahhoz, hogy meghosszabbíthassa pántológépe élettartamát!

1. Fektessen hangsúlyt arra, hogy a gépkezelő tökéletesen tisztában legyen a kézi pántológép használatával!

Egy kézi pántológépet használni nem ördöngösség, ahogy ebből a rövid videóból is kiderül:

Pontosan az egyszerű használat az, ami megtévesztő. Az egyszerűség ugyanis nem jelenti azt, hogy teljesen mindegy, hogyan használjuk. A megfelelő használat nemcsak a pántológép optimális teljesítménye szempontjából fontos, hanem ez az első lépcsőfok akkor, amikor a berendezés hosszú élettartamát célozzuk meg.

Ha a kezelő helyesen használja a gépet, akkor kevés a valószínűsége a károsodásnak. Tipikus példa az akkumulátoros kézi pántológép helytelen használatára, amikor olyan rakatot szeretnénk vele pántolni, amihez nem ez a megfelelő pántolóeszköz. Ez kis átmérőjű hengeres kötegnél például meghajlíthatja a pántolt lemezeket, és nem lesz tökéletes a rögzítés.

Fontos, hogy a gépkezelő legyen tisztában a berendezés működésével, illetve azzal, milyen pántolási feladatokat végezhet vele, hogy ne tegye ki a gépet szokatlan igénybevételnek.

2. Rendszeres tisztítás

Amikor a kézi pántológép nincs használatban, akkor célszerű megejteni a berendezés tisztítását. Ideális esetben a műszak végén vagy a pántolás végeztével meg kell tisztítani a pántológépet.

Azért hangsúlyozzuk a rendszerességet, mivel még a finom por is problémákat okozhat idővel. A tisztítással elkerülhető, hogy szennyeződés tapadjon meg, gyűljön fel. Ha időszakosan szán néhány percet a gép megtisztítására, akkor megelőzhet vele a későbbiekben egy bosszantó leállást.

3. A kézi pántológép akkumulátorának karbantartása

A legtöbb eszköz Li-Ion akkumulátorral érkezik, amely karbantartást igényel. Bár nem minden Li-Ion akkumulátor egyforma, a karbantartás mindig kritikus a hosszú élettartam szempontjából.

A megfelelő működés érdekében hosszú távon szükség lehet az akkumulátor cseréjére is. Előfordul, hogy már a legelején érdemes beszerezni még egy akkumulátort. Nagyobb igénybevétel esetén ugyanis a kb. 50–60 perces töltési idő miatt jól jön egy csere akkumulátor.

4. Kalibrálja újra a beállításokat

Ha egy gépet sokat használnak, akkor az együtt jár egyes alkatrészek kopásával. Idővel egyes alkatrészek elhasználódnak, cserére szorulnak. Előfordulhat, hogy a rögzítőelemeket meg kell húzni. Ez teljesen normális.

Ha időt szán ezekre a kisebb javításokra, ha időszakosan ellenőrzi a beállításokat, akkor a gépet hosszabb ideig működőképes állapotban tarthatja.

Az Uniotechnél minden általunk forgalmazott akkumulátoros kézi pántológéphez 1, illetve 2 év jótállást biztosítunk, majd pedig a jótállási időn túli szervizelést.

5. Rendszeres tesztelés

Ha csak időszakosan használja az akkumulátoros kézi pántológépet, akkor ajánlott rendszeres időközönként tesztelni, meggyőződni arról, hogy működőképes-e. Ezáltal biztos lehet abban, hogy az esetleges problémákat időben felfedezi és kezeli, és nem a csúcsszezonban kell majd ezzel foglalkozni.

Hosszú élettartamú, megbízható pántológépek a legjobb gyártóktól: nézze meg az Uniotech kézi pántológép kínálatát>>