csomagolóanyag gyártás
15dec

Csomagolóanyag gyártás a közelben? 3 bevált tipp csomagolóanyag beszerzéséhez

Csomagolóanyagra mindannyiunknak szüksége van. Függetlenül attól, hogy milyen típusú üzleti tevékenységet folytat valaki, vagy milyen iparágban tevékenykedik, nagyon valószínű, hogy csomagolóanyagot kell beszereznie, és megfordult már a kérdés a fejében, hogy miként tehetné meg ezt a legjutányosabban.

Miközben a csomagolási követelmények állandóan és nagymértékben változnak, sorra jelennek meg az új csomagolóanyagok, az új alkalmazások, az új trendekhez pedig a beszerzésnek és a csomagolóanyag gyártásnak is igazodnia kell. Még egyazon termék gyártása során is gyakran előfordul, hogy tavaly még egyszerű hullámpapír dobozba csomagoltuk, jövőre viszont már egyedi tervezésű, látványosabb megoldást választunk a jobb értékesítés reményében. Bármilyen legyen is a csomagolási igény, jó tisztában lenni a lehetőségeinkkel ahhoz, hogy előnyös döntést hozhassunk.

Csomagolóanyagot keres? Vegye figyelembe az alábbi 3 szempontot!

1. A csomagolóanyag gyártás nem feltétlenül jelent hosszú folyamatot

Vannak olyan csomagolóanyagok, tasakok, dobozok, palackok stb., amelyek a nagyobb forgalmazóktól raktárról rendelhetők még nagy rendelési mennyiség esetén is. A standard méretek hatalmas előnye, hogy több helyről kérhet árajánlatot, alacsonyan tartva a költségeket, és meghatározva a szállítási időt is.

Sokan nem is gondolják, de egyedi igények esetén is megvalósítható a gyors kiszolgálás. Az Uniotechnél 2015 óta foglalkozunk BOPP és PE tasakok gyártásával, ezek gyártási folyamata rendkívül gyors, akár 10 000 tasakot is legyártunk óránként. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy az egyedi méretű csomagolóanyagot is raktárról tudjuk biztosítani!

Ezen a videón megnézheti, hogyan készülnek az Uniotechnél a PE és BOPP tasakok:

2. Ha nem találta meg pontosan azt, amit szeretne, nézzen körül máshol is!

Vannak egyszerűen megoldható problémák. Például, valaki egyedi méretű műanyag tasakot szeretne, és a fólia vastagságát illetően is konkrét elképzelése van. Ilyenkor a legegyszerűbb keresni egy csomagolóanyag gyártással foglalkozó vállalkozást, amelyik optimális áron tudja biztosítani a megfelelő csomagolóanyagot.

Akadnak speciális helyzetek is, amikor megvan az ideális csomagolóanyag, viszont kiderül róla, hogy a felületkezelése miatt nem lehet rá nyomtatni. A felületkezelésre feltétlenül szükség van, viszont az lenne a gazdaságos, ha nyomtatható is lenne az adott anyag. Ebben az esetben célravezető egy csomagolástechnológussal egyeztetni, aki tisztában van a lehetőségekkel, az új technológiákkal és anyagokkal. Például megoldás lehet az adott csomagolóanyagot csak egyik oldalán felületkezelni (ha nem feltétlenül szükséges a kétoldali speciális felület), és ezzel megoldódik a nyomtatás problémája is.

3. Ne tévessze meg az egyszerűség!

Csak egy egyszerű műanyag tasakra van szükségem!” ‒ gyakran indulunk innen, amikor a megfelelő csomagolást keressük ügyfeleink termékei számára. A műanyag tasak azonban sokféle lehet:

    • formáját tekintve: oldalhegesztett, tömlő, párna, álló, talpas stb.
    • a lezárás szempontjából ragasztócsíkos, simítózáras, roncsoló ragcsíkos stb.
    • öntapadós
    • egy-, két- vagy többrétegű
    • piskótafüles, euro lyukas

Nem is olyan egyszerű, ugye? És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ki kell választani az alapanyagot, és meg kell határozni annak vastagságát is! Jól jön a szakértői segítség, ha ismerjük a miérteket és hogyanokat, már sokkal egyszerűbb meghozni a döntést.

Egy műanyag tasak valóban nem bonyolult csomagolási forma, és az ára is szerény. Nagyobb mennyiség esetében azonban mégsem mindegy, hogy milyen áron szerezzük be, mivel az apró megtakarítások összeadódnak. Szerezze be Ön is a csomagolóanyagait egyenesen a gyárótól! Kérjen árajánlatot csomagolóanyag gyártásra itt>>