raklapfóliázó gép
08dec

Miért a raklapfóliázó gép a szállítási károk legjobb ellenszere?

Ha egyetlen mondatban kellene összefoglalni, mi a különbség egy raklapfóliázó géppel és egy kézi fóliázással becsomagolt raklap között, azt mondhatnánk, hogy az előbbinek a tudományhoz, a másiknak azonban inkább a művészethez van köze. Szigorú csomagolási szabványok és rendszeres tesztek híján ugyanis a fóliázástól nem várhatunk el sem precíz végeredményt, sem kiszámítható biztonságot.

Tudja Ön, mi okozza a raklapos szállímányok sérülését a legtöbb esetben? Nos, a leggyakoribb okok az alábbiak:

    1. A másodlagos csomagoláson belüli térkitöltés részleges vagy teljes hiánya.
    2. A raklap méretének nem megfelelő rakat építése.
    3. Laza vagy szabálytalan rakat építése.
    4. A teherszállító gépjárműben hézagok maradnak a rakományok között.
    5. Rossz minőségű stretchfóliázás.

     

    Raklapfóliázó gép = jobb stretchfóliázás. A jobb stretchfóliázás a legjobb módszer a károk csökkentésére

    A fent felsorolt kárt okozó tényezők közül a legkönnyebben és leggyorsabban a stretchfóliázás minőségén lehet javítani. Méghozzá egy raklapfóliázó gép segítségével.

    A raklapok kézi fóliázása nehéz, fárasztó és összességében elmondhatjuk, hogy következetlen munka. Miért mondjuk ezt? Mert ideális esetben a fólia a csomagolt rakat egész felületén egyenletesen van megnyújtva, vagyis ugyanazzal az erővel tartja egyben minden ponton a rakományt. Ezt kézi erővel nehéz megvalósítani, a raklapfóliázó gép viszont alapból tudja.

    Ha a fólia felhelyezése nem egyenletes, akkor megnő annak a veszélye, hogy szállítás során nem tudja összetartani a becsomagolt árut, és a raklap sérülten ér célba. Hogy a sérülés mértéke mekkora, az nagyjából a szerencsén múlik.

    Alább bemutatunk 3 raklapfóliázó gépet, hogyan csomagolnak, milyen típusú rakományok számára nyújtanak ideális megoldást.

    1. Forgótányéros raklapfóliázó gép

    A rakatot a gép forgótányérjára helyezzük, a tányér forgása közben a gép a fóliát a rakat köré adagolja. A fóliát általában a rakat aljától tekeri felfelé, majd onnan ismét le, a rakat aljához.

    A forgótányéros típus a legeleterjedtebb stretchfóliázó gép, könnyen konfigurálható változatos csomagolási követelményekhez, hatékonyan használható változatos iparágakban.

    2. Forgókaros raklapfóliázó gép

    A forgótányéros típussal ellentétben itt nem a rakományt forgatja a gép, hanem a fóliatartó kar végzi a mozgást az egy helyben maradó rakomány körül. Ideális könnyű és instabil rakatokhoz, amelyeket körülményes lenne forgatni, de ugyanilyen jól alkalmazható nehéz, kis vagy nagy térfogatú rakományok esetén is.

    3. Önjáró raklapfóliázó gép

    A legújabb technológia olyan raklapfóliázó, amelyik a rakat méretétől, tömegétől függetlenül tud csomagolni. Elsősorban problematikus, nagy méretű, nagy tömegű rakatokhoz ajánlott. Akkumulátoros működésének köszönhetően áramforrástól függetlenül, bárhol lehet használni.

    Az Ön igényeinek leginkább megfelelő raklapfóliázó gép

    Három raklapfóliázó gép típust mutattunk be, melyek mindegyike rendelkezik opcionális funkciókkal és kiegészítőkkel, melyek segítségével a legváltozatosabb csomagolási igények is kezelhetők. Ha nem biztos abban, hogy melyik típus lenne az ideális a vállalkozása számára, kérdezze csomagolástechnológus szakembereinket. Segítünk kiválasztani a megfelelő raklapfóliázó gépet>>