Avvolgipack 40S félautomata spirális fóliázó gép
25febr

Új spirális fóliázó gépek az Uniotech kínálatában!

Pontosan 30 évvel ezelőtt egy olasz csomagológép- és csomagolóanyag-forgalmazó nagy fába vágta a fejszéjét: elindította a saját spirális fóliázó gépek gyártását. A csomagológép-család az Avvolgipack nevet kapta, a gépek megbízhatóságának, sokoldalúságának és versenyképességének köszönhetően a gyártó, a Linea Pack a világ nemzetközi élvonalába került. Ezentúl ezeket a remek csomagológépeket az Uniotechnél is megtalálja.

Mire jó egy spirális fóliázó gép?

A spirális fóliázó gép hosszú, szálas termékek burkolására, illetve összefogására alkalmas csomagológép. Fűrészáru, lemezek, csövek és kábelek biztonságos szállítását teszi lehetővé azzal, hogy a termékeket szorosan összefogja, és megóvja őket a szállítás során fellépő mozgás és rezgés okozta károktól.

Elsősorban a faipar, az építőipar és a műanyagipar számára ajánlott csomagológép-típus.

A termékek szállítópálya segítségével (görgős asztal vagy futószalag) egy gyűrűn haladnak keresztül, amelyben a bandázsoló fólia körkörös mozgást végez. A fóliával való burkolás lehet részleges, például a csövek két végét tekeri körül, ebben az esetben kötegelésről beszélnünk. Természetesen a gép teljes burkolat kialakítására is alkalmas, ami a termék teljes felületén védőréteget biztosít.

Alkalmazástól függőem választhatunk félautomata vagy teljesen automata spirális fóliázót. Olyan spirális fóliázó gépet is tudunk biztosítani (Avvolgipack 80A TC), ami hosszanti és erre merőleges irányban is képes kialakítani egy védőréteget. A két csomagolási fázishoz különböző fóliatermékek választhatók az optimális végeredmény érdekében, a hagyományos stretchfóliás csomagolás kombinálható polietilén (PE), illetve légpárnás fóliával.

Sőt, gumiabroncsok és gumiabroncs rakatok csomagolására is talál nálunk fóliázó gépet. 1 m átmérőig mindenféle kör keresztmetszetű és hengeres termék csomagolására alkalmas.

A spirális fóliázó gép nyújtotta előnyök

1. Megbízható védelem, kevesebb sérülés
A gép által létrehozott bandázs szoros gyűrűként fogja össze a termékeket, amelyek nem mozdulnak el egymáshoz képest a szállítás és anyagmozgatás során. Teljes burkolattal a termék felülete is védhető.

2. Kevesebb csomagolóanyag, alacsonyabb csomagolási költségek
A spirális fóliázó gép használata költséghatékony csomagolást tesz lehetővé. Alapesetben csak 70-125 széles stretchfóliára van szükség a csomagoláshoz.

3. Egységes csomagolás
A spirális fóliázó gép ideális hosszú tárgyakhoz, például csövekhez, profilokhoz, fűrészárukhoz, ajtókhoz, ablakokhoz, lemezekhez, szelvényekhez, MDF vagy gipszkarton lemezekhez, textiltekercsekhez, és még sorolhatnánk. A csomagok védettek a portól, a nedvességtől és a károsodástól.

Szeretné megnézni, hogyan csomagolnak a spirális fóliázó gépek? Itt minden modell mellett megtalálja a bemutató videót>>