6 tipp a tökéletes raklapcsomagoláshoz
13dec

6 tipp a tökéletes raklapcsomagoláshoz

Amikor a tökéletes raklapcsomagolás szóba kerül, általában azt szokták mondani, hogy egy jó minőségű raklapcsomagológép és stretchfólia a titka mindennek. Ez teljes mértékben igaz, de valljuk be, még semmit sem mond arról, hogyan is kell kinéznie egy tökéletesen becsomagolt raklapnak! Márpedig erre az információra szüksége van mindenkinek, aki biztonságosan szeretné szállítani az áruját.

Mire kell figyelni, ha tökéletes raklapcsomagolást szeretnénk?

1. Nagyon fontos tisztában lenni a jól becsomagolt raklap formai követelményeivel. Egy kompakt tömb alakját kell felvennie, amiről nem csüngnek le fóliavégek. A lelógó fóliavágeket kerülni kell, mivel balesetveszélyesek, beakadhatnak, ami az áru borulását, a fólia szakadását és egyéb sérüléseket vonhat maga után.

2. Kritikus pont a rakomány rögzítése magához a raklaphoz. Semmi értelme az árut tökéletesen becsomagolni, ha az lecsúszhat a raklapról. A csomagolást követően a raklap és a rakomány egyetlen egységet kell képezzen, vagyis a rakományt a raklaphoz is rögzíteni kell.

3. A stretchfólia tartása és rakomány stabilitása elsőre talán nyilvánvalónak tűnik, de ez egy igen sokrétű kérdés. Ha a fólia lazább a kelleténél, akkor a rakomány szállítás közben sérülhet, akár teljesen széteshet. A másik véglet az, amikor a fólia túl feszes, és összeroppantja az árut. Hogyan találjuk meg az arany középutat? A legegyszerűbben úgy, hogy megkérdezzük a csomagolástechnológusunkat, aki segít majd a raklapfóliázó gépet megfelelően beállítani. Bonyolultabb megoldás, ha mi magunk kísérletezzük ki: próbákkal és teszteléssel megkeressük az ideális beállítást.

Most már tudjuk, milyen a jó raklapcsomagolás, hogyan érjük el, hogy folyamatosan így csomagoljunk?

4. A minőségellenőrzés mindig hasznos. A raklapokat körüljárva meggyőződhetünk arról, hogy valóban teljes biztonságban van az áru.

5. Amikor a raklapos csomagolás termékünkre való kidolgozása van folyamatban, ennek végén pontos mérőszámokkal fogunk rendelkezni: minimális befoglaló erő, a fólia súlya, a fólia rétegek száma, az óránként becsomagolt raklapok száma. A mérőszámok ismeretében a csomagolási költségek kiszámíthatóvá és tervezhetővé válnak.

6. Bár evidensnek tűnik, a gyakorlatban mégis sokszor eltérünk tőle: ahhoz, hogy a raklapfóliázó gép folyamatosan ugyanúgy csomagoljon, pontosan meg kell őrizni az összes beállítást. Ezért időszakosan jó ellenőrizni, hogy a gép valóban az eredeti beállításokkal dolgozik.

Ha többet szeretne megtudni a tökéletes raklapcsomagolásról és a raklapfóliázó gépekről, vegye fel a kapcsolatot velünk>>