12dec

Ez a rakományrögzítő több ezerszer is felhasználható

A rakományt rögzíteni sokféleképpen lehet, például körbetekerjük stretchfóliával vagy pántszalagot használunk. Ezt a mindennapos problémát egy teljesen új szemszögből is meg lehet közelíteni.. Mi lenne, ha olyan rakományrögzítőt alkalmaznánk, amit többször is fel lehet használni? Pénzt spórolnánk vele, és kevesebb hulladékot termelnénk.

 

Mi a többutas rakományrögzítő rendszer lényege?

 

Ez egy egyedi megoldás a raklapok rögzítésére. A szitaszövet sapka és az állítható pántok szilárdan rögzítik a raklapra rakott termékeket, és megakadályozza azok leesését. Ez a megoldás a kevésbé stabil raklapok csomagolását is lehetővé teszi, mivel közvetlenül a raklaphoz van rögzítve az áruval együtt.

 

Nem termel hulladékot, hiszen a raklap kicsomagolása után újra fel lehet használni. Felhasználási területei: elsősorban az egy létesítményen belüli termékmozgatáshoz ajánljuk, illetve a logisztikai csomagolások területén is alkalmazható. A többutas rakományrögzítő rendszerek teljes mértékben kiváltják a stretchfólia vagy a pántszalag használatát.

 

Előnyei:

  • Nincs szükség további csomagolóanyagokra
  • Többszöri felhasználás, akár több ezer rögzítési ciklus
  • Egyszerű és gyors rakományrögzítés
  • Környezetbarát megoldás
  • A befektetés már 50 rögzítési ciklus után megtérül

 

A többutas rakományrögzítő rendszert úgy tervezték meg, hogy könnyen és gyorsan lehessen vele csomagolni: a szitaszövetből készült sapkát ráhúzzuk a rakatra, majd a pántokat áthurkoljuk a raklap sarkain és rögzítjük a kapcsok segítségével. A rögzített raklapok biztonságosan mozgathatók, a rendszer megakadályozza a termékek szétcsúszását.

 

Felhasználóbarát dizájn:

  • Minőségi szitaszövet/szövet
  • Erős vaskapcsok
  • Különböző raklapméretekhez, változó magasságokhoz igazítható
  • Egyedi raklapméretek esetén a gyártó vállalja az egyedi méretű rendszerek legyártását
  • A sérült alkatrészek javíthatók vagy cserélhetők

 

Az újra és újra felhasználható rakománycsomagolás ötlete egyébként nem új, több mint fél évszázaddal ezelőtt megszületett. Úttörője a szabványos raklap volt. 1961-ben több európai ország megállapodást kötött, ami meghatározta a raklapok szabályos méretét és minőségét. Nagyon fontos mozzanata volt ennek a megállapodásnak, hogy az egyezményt aláíró országok minden további vizsgálat nélkül csereként elfogadták a másik országban gyártott, minősítéssel rendelkező raklapokat is. Ezzel sok ezer tonna csomagolóanyag felesleges mozgatását és szintén sok ezer tonna felesleges hulladék termelését előzték meg.

 

A  többutas rakományrögzítő rendszer elérhető az Uniotechnél>>