03dec

Szuvidolással egyszerűbb: mennyei ételek az ünnepi asztalra

Ön tudja már, mi lesz a karácsonyi menü? A Karácsony próbára teszi a főzési tudományunkat is, ilyenkor ugyanis mindenki elvárja, hogy finomabbnál-finomabb falatok kerüljenek az asztalra, lehetőleg legyenek egészségesek, és persze rendkívül változatosak. Az utóbbi évek talán legnagyobb konyhai forradalma az volt, hogy a szuvidolás kikerült a luxuséttermekből, és elérhetővé vált a háztartások számára is. Ennek Karácsonykor tudunk örülni a legjobban. Elmondjuk, miért.

 

A szuvidolás 5 nagy előnye, ami karácsonykor nagyon jól jön

 

  1. A szuvidolt ételek egészségesek, nem veszítik el értékes tápanyagtartalmukat, vitaminjaikat.
  2. A szuvidolás mint főzési technika nem igényel szakértelmet. Bárki tud szuvidolni, még az is, aki eddig csak a kávéval és az omlettel próbálkozott. Az alapanyagokat és fűszereket bele kell helyezni egy tasakba, azt lezárni vákuumfóliázóval, majd elhelyezni a sous vide kádban. Ennyire egyszerű.
  3. Nem kell órákon át mellette ülni. Az alapanyagok előkészítése után nyugodtan ott lehet hagyni. Nem fog odaégni, nem fog kifutni, a lassú főzés alatt teljesen mindegy, hogy a szakács hol tartózkodik. Különösen jó példa erre a hal, aminek sütése az egyik legkényesebb technika. Hála azonban a főzőtasaknak és az állandó hőmérsékletnek, a szuvidolt hal csodálatosan puha és omlós lesz.
  4. Garantált a jó minőség. Többek között ezért is választotta annak idején sok luxusétterem-lánc a sous vide technológiát, mert a világ összes pontján ugyanazt a magas színvonalat kellett nyújtsák.
  5. A végeredmény nagyon finom! Csak egyszer kell megkóstolnia, és soha többé nem fog tudni lemondani róla.

 

Nem véletlen hát, hogy a hagyományos karácsonyi recepteket sous vide változatban is meg fogjuk találni: pulyka, liba, Wellington-bélszín, különböző töltött húsok, pisztráng. Ugyanígy egy vegetáriánus menü sem okoz gondot, például itt találhat néhány étvágygerjesztő ötletet.

https://www.greatbritishchefs.com/features/sous-vide-vegetarian-christmas

 

A szuvidolás azonban nem csak a hagyományos karácsonyi ételeket helyezi új fénybe. Ezen a blogon különleges karácsonyi receptek sous vide változatát mutatják be. A vadgombával töltött fürjtől a tojáslikőrön át a vaníliás-kardamomos posírozott körtéig olyan nagyszerű fogásokkal találkozhatunk, amelyekről elsőre nem a sous vide gép ugrik be. Vállalkozó kedvűeknek ajánljuk, hogy próbálják ki (egyék végig) a sous vide Karácsony mind a 12 napját!

https://blog.sousvidesupreme.com/2013/12/12-days-christmas-recipes/

 

Kedvet kapott a szuvidoláshoz, de nincs sous vide gépe? Az Uniotechnél jó áron szerezheti be, hiszen a készülék áráért most az Öné lehet egy vákuumfóliázó gép is! És ez még nem minden: csomagolóanyagot is adunk hozzá, 1 tekercs 20 cm széles 6 méter hosszú légcsatornás vákuumtömlőt és 1 tekercs 30 cm széles 6 méter hosszú légcsatornás vákuumtömlőt. Semmilyen egyéb kiegészítőre nem lesz szüksége, ahogy kézhez kapja a szettet, már kezdődhet is a kulináris kalandozás!

 

Lehet, hogy a szuvidolás lesz az ünnepek legkedveltebb elfoglaltsága? Az Uniotech sous vide szettjét megrendelheti itt>>

 

 

CÍMKE: