23júl

Ezt az 5 dolgot vegye figyelembe ragasztószalag választásakor

A ragasztószalagot, tapadószalagot kiválasztani nem túl bonyolult dolog – gondolhatnánk elsőre. Pedig korántsem elhanyagolható: a nem megfelelő tapadószalag alkalmazása termékkárosodáshoz, lopáshoz vezethet, érzékenyen érintheti a vállalkozás hírnevét és az ügyfeleivel való kapcsolatát.

 

A tapadószalagnak döntő szerepe van abban, hogy a terméke biztonságosan, sértetlenül érkezzen célba. Ahogyan megfontolja, milyen dobozt vagy térkitöltőt fog használni, ugyanúgy érdemes időt szánni a megfelelő tapadószalag kiválasztására is.

Hogyan döntse el, hogy melyik a megfelelő ragasztószalag, tapadószalag?

 

  1. Minőség. A tapadószalagok minőségét meghatározza a hordozóanyag és a ragasztóréteg vastagsága. Ennek megfelelően különböző tartási teljesítményt és szakítószilárdságot biztosítanak. Amikor ragasztószalagot vásárol, figyelembe kell vennie a csomagolódoboz alapanyagát, a töltési tömeget, illetve a gyártási és szállítási környezetet, amelyben a szalagot használja
  2. Környezet. Feltétlenül gondolnia kell arra, hogy milyen környezetben gyártja, szállítja és tárolja majd a termékét. A hőmérséklet, a páratartalom és a por hatással lehetnek a lezárás minőségére. Például a hotmelt ragasztószalaggal kiváló eredményt lehet elérni szobahőmérsékleten, de hideg (pl. hűtőházi) felhasználásra nem javasolt. Hűtőházakban a solvent tapadószalagok jelentik az ideális választást
  3. Felület. Nem minden papírdoboz egyforma, természetes hát, hogy mindegyiknek megvan az optimális tapadószalagja. Hullámkarton vagy újrahasznosított, vastag vagy duplafalú, mindnek megvannak az előnyei. Egy vastagabb kartonlemezhez már erősebb tapadást biztosító, hotmelt tapadószalagra lesz szükség.
  4. Alkalmazási mód. A tapadószalagot fel lehet tenni manuálisan vagy dobozzáró géppel. Kézi ragasztáshoz a könnyen kezelhető, vastagabb, kevésbé szakadó szalagok az ideálisak. Egy dobozzáró gép esetében, ahol a gyors lezárás alapvető fontosságú, nagyon előnyösek az azonnali tapadást megvalósító ragasztószalagok, például a hotmelt és solvent tapadószalagok.
  5. Nyomtatott ragasztószalag, egyedi tapadószalag. A nyomtatott tapadószalag nemcsak megkülönbözteti a dobozait az összes többitől, de fel is hívja rájuk a figyelmet. Itt írtunk bővebben az egyedi tapadószalag 5 előnyéről.

Fontosnak tartjuk, hogy az Ön nyomtatott tapadószalagja a nyomdázás területén is magas minőséget képviseljen. Ezért minden tapadószalaghoz mi magunk gyártjuk le a klisét egy lézergravírozó géppel.

 

Lézeres gravírozással nagy részletgazdagságú, más technológiákkal utánozhatatlan mintázatú klisé készülhet. Ez a részletgazdagság más technológiával nem adható vissza: lézergravírozással ugyanis nem csupán betűkből és számjegyekből álló karaktersorok, hanem ábrák, emblémák, vonalkódok, de akár fotó minőségű képek is gravírozhatók.

 

Nyomtatott ragasztószalag, egyedi tapadószalag rendelése itt>>