16jan

Mindent a vonalhegesztőkről 3.: A folyamatos vonalhegesztő

A kézi vonalhegesztők  ideális csomagológépek, megvannak az előnyei, gyakorlatilag mindenki tudja őket hasznosítani. Ha gyorsítani szeretné a fóliahegesztést, jöhetnek a lábpedálos vonalhegesztők. Ha még nagyobb sebességre kapcsolna, akkor folyamatos vonalhegesztőre van szüksége – erről a típusról lesz szó a vonalhegesztőket bemutató sorozatunk harmadik részében.

A folyamatos vonalhegesztő egy lépésben szállít és hegeszt

A folyamatos vonalhegesztőket a termelési folyamat gyorsításának érdekében fejlesztették ki, ez a leggyorsabb félautomata fóliahegesztő géptípus – kiválóan hasznosítható olyan termelési sorokban, ahol a teljes automatizáció nem alkalmazható. A gyorsabb munkavégzés annak köszönhető, hogy a lezárandó tasakok futószalagon haladnak, ezért a kezelőnek csak az adagolást kell elvégeznie. Nem kell sem a hegesztőpofák zárását, sem a lezárt zacskó útját felügyelje.

A vonalhegesztő gépek egyik legnagyobb előnye a könnyű kezelhetőség, ez a folyamatos vonalhegesztők esetén már valóban gyerekjáték. A hordozó rendszernek köszönhetően még a nagyobb tömegű tasakok is ugyanazzal a sebességgel és kényelemmel zárhatók le.

A folyamatos hegesztőgép biztos zárást valósít meg a műanyag fóliák széles skáláján: gyakorlatilag minden hőre lágyuló műanyagot hegeszt, legyen az PE, PP vagy PVC, de ugyanolyan jól hegeszti a fémréteget tartalmazó többrétegű, metalizált fóliákat (amilyenbe például a kávét csomagolják), mint az antisztatikus felületű fóliákat (amelyeknek felületén kisebb az elektrosztatikus feltöltődés, ezért különösen alkalmasak elektronikai alkatrészek csomagolására).

A csomagolóanyag vastagságának megfelelően állítható a hegesztési hőfok, és természetesen a behordószalag sebessége is. A fejlettebb típusok intelligens hőfok- és fokozatmentes sebességszabályozóval vannak ellátva.

A hegesztési varrat a záráson kívül más funkciókat is elláthat, például tartalmazhatja a dátum jelölését. A legtöbb gép biztosítja a dátumjelzés beépítését a hegesztési varratba.

A steril körülmények sem jelentenek akadályt a fóliahegesztő gépek ezen családjának. A HAWO folyamatos fóliahegesztői rozsdamentes acélból készülnek, ezért kiválóak élelmiszer- és gyógyszeripari felhasználásra. Akár steril körülményeknek megfelelő, tisztaszobákban alkalmazható berendezéseket is talál közöttük.

A könnyen karbantartható és gazdaságos folyamatos vonalhegesztő gépeket elsősorban kisméretű darabáru gyártóinak és bércsomagoló vállalkozásoknak ajánljuk.

Váltson át gyorsítósávra a termelésben! Csomagolástechnikai szakembereink segítenek kiválasztani az ideális folyamatos vonalhegesztőt>>