16jan

Mindent a vonalhegesztőkről 2.: A lábpedálos vonalhegesztő

A vonalhegesztő gépeket bemutató sorozatunk második részében a lábpedálos vonalhegesztő gépek kerülnek nagyító alá. Nagy mennyiségű csomagolás esetében a kézi vonalhegesztőnél  gyorsabb gépre van szükség. Ekkor lép színre a lábpedálos változat.

A lábpedálos vonalhegesztők természetesen rendelkeznek a vonalhegesztők összes előnyével

– ezt a sort azonban kiegészíti a pedál nyújtotta előny. A lábpedálos vonalhegesztőknél a hegesztőpofák zárása egy pedál lenyomásával jön létre, ami azt jelenti, hogy mindkét kéz szabadon marad. Ennek köszönhetően a csomagolni kívánt termék sokkal precízebben helyezhető el a hegesztőfelületen.

A tasak elkészítése gyorsabb, mint egy kézi vonalhegesztő esetében, ezért nagyobb a feldolgozó-képessége, akár közepes termelékenységű üzemeknek is ajánlható. Elsősorban azért fejlesztették ezt a típust, hogy gyorsabb munkafolyamatot tegyen lehetővé: 15-20 tasakot meghegeszt óránként. Méreteiben már nagyobb, mint hagyományos, kézi társa, helyigénye azonban nem jelentős. Rendkívül megbízható, gazdaságos gép. Lehetővé teszi a vastag, széles fóliák gond nélkül történő hegesztését egyenletes minőséggel és kiváló végeredménnyel.

5 ok, amiért érdemes beszerezni egy lábpedálos vonalhegesztőt:

  • higiénikus zárás – akár dupla hegesztéssel
  • nagy pontosságú zárás
  • gyorsaság
  • kezelése egyszerű
  • csomagolóanyagot takarít meg

A lábpedálos vonalhegesztő a legtöbb termoplaszt (hőre lágyuló) műanyagot hegeszti, tasakot, fóliát, zsákot, tömlőt. Géptípustól függően akár 8 mm vastagságú fóliát is képes meghegeszteni (16 mm teljes vastagság). A duplahegesztő modellek akár 20 mm teljes vastagságig is terhelhetők. A csomagolóanyag vastagságának és dermedésének megfelelően változtatható a hegesztési idő. A hegesztési szélesség 2-5 mm között változik, duplahegesztők esetében 5-10 mm.

Kettős hegesztés

A lábpedálos vonalhegesztők duplahegesztők. A kettős hegesztésnek köszönhetően biztosítják a kiváló zárást akár vastagabb és erősebb anyagú fóliák esetében is. Könnyű, pontos munkavégzést biztosítanak.

Dátumozás

Lehetőség van a dátumjelzés, a gyártási idő beépítésére a hegesztési varratba, ezzel tovább egyszerűsíti a gyártási folyamatot.

Kényelem

A gyors munka egyik alapfeltétele a kezelő kényelme. Egyes lábpedálos vonalhegesztők használhatók állva és ülve is, ennek függvényében állítható az asztal magassága és a pedál pozíciója. Ez a nélkülözhetetlen segítőtárs szükség esetén kiegészíthető vágóéllel, tekercstartóval, munkaasztallal. A kezelése annyira egyszerű, hogy azonnal üzembe lehet helyezni: máris kezdheti a hegesztést!

Lábpedálos vonalhegesztőt keres? Kérdezze munkatársainkat!