16jan

5 dolog, amit a fóliahegesztő gépről tudnia kell

A fóliahegesztő gépek választéka hatalmas, könnyű benne elveszni. Melyik fóliahegesztő gép lenne a legelőnyösebb az Ön vállalkozása számára? Egy hagyományos, kézi vonalhegesztő, vagy egy sokkal nagyobb sebességű automata, görgőpályás gép? Segítünk kiigazodni a fóliahegesztő gépek birodalmában.

5 dolog, amit a fóliahegesztő gép beszerzése előtt tudnia kell

1. A fóliahegesztő gépeknek alapvetően 2 nagy családja létezik: vonalhegesztők és folyamathegesztők.
– A vonalhegesztők vagy impulzushegesztők ideálisak nagyszámú csomagolás esetén. A géppel hegeszthető minden hőre lágyuló műanyag, PE, PU, PVC, PP, PVA, Nylon.
– A folyamathegesztők magasabb hőmérsékleten működnek, ezért a celofán és egyéb vastag műanyag fóliák is gond nélkül hegeszthetők vele.

2. Csak hegeszteni szeretne, vagy vágni is?
Ha a fóliát hegesztés után szeretné elvágni, válasszon vágóéllel rendelkező fóliahegesztő gépet. A vágóéllel rendelkező gépek a csomagolóanyagot a hegesztéstől kb. 5 mm-re elvágják. Ideálisak műanyag tömlő használata esetén.

3. Fontos a méret
A fóliahegesztő gépek több méretben is elérhetők. A hegesztési szélességet a csomagolás mérete alapján tudja kiválasztani, a kényelmes munka érdekében érdemes a legnagyobb termékénél 2-3 cm-rel  nagyobb hegesztési szélességgel rendelkező gépet választania.

4. Sebesség
Csak Öntől függ, hogy milyen sebességű gépet választ. Az egyszerű, kézi vonalhegesztőtől a görgős pályával szerelt vonalhegesztőn át a tálcás fóliahegesztő gépig a lehetőségek számosak. A kézi hegesztő praktikus, könnyű, nem igényel nagy munkafelületet. A kezelése a lehető legegyszerűbb, de a hegesztési szélesség korlátozott. A görgős pályával szerelt vonalhegesztők már nagy sebességet tudnak elérni, és a méret sem jelent számukra akadályt. A hegesztési sebességet a csomagolás mérete és anyaga határozza meg, általában 20-30 termék percenként.

5. Különleges körülmények
Előfordulhat, hogy a becsomagolni kívánt termék különleges körülményeket igényel, például élelmiszerek vagy gyógyszeripari termékek esetén. Az Uniotechnél akár steril körülményeknek megfelelő folyamathegesztő gépeket is talál!

Önnek melyikre lenne szüksége? Ha továbbra is bizonytalan, csomagolástechnikai szakembereink segítenek kiválasztani az ideális fóliahegesztő gépet!