tasakoló csomagológép
20aug

5 ok, ami a tasakoló automata csomagológépet nélkülözhetetlenné teszi

Az utóbbi évek csomagolási trendjei egyértelműen a tasakoló automata csomagológépek rendkívüli népszerűségét mutatják. Ezek a berendezések a piac legnagyobb szegmensét alkotják, 2016-ban a teljes piac 20,7%-át (7,6 milliárd) tették ki (forrás: Global Trends Impacting The Market for Packaging Machinery 2018). Nem volt mindig volt ez így! Miért fektetnek be egyre inkább a gyártó cégek tasakoló gépekbe? Miért lett hirtelen a tasakoló gép a termelő vállalkozások számára a legvonzóbb csomagológép? Íme, az 5 legfontosabb ok!

A tasakoló automata csomagológép 5 legfontosabb előnye

1. Az előregyártott tasakok többgenerációs vonzereje

Az előregyártott tasakok egyedülálló módon képesek megfelelni a különböző fogyasztói csoportok igényeinek. Az idősebb korosztály olyan csomagolást keres, amely minimális kézügyességet igényel, könnyen nyitható (és visszazárható). Az ezredfordulós korosztály már eleve ilyen csomagolóanyagokkal körülvéve nőtt fel, számukra a tasakok szabványos csomagolási típusok. Az előre elkészített tasakok különösen népszerűek a kisgyermekes szülők körében, mivel kevés rendetlenséget vagy biztonsági kockázatot jelentenek, ha leesnek, és lehetővé teszik, hogy a gyermek önállóan táplálkozzon.

Ahogy minden egyes generáció felfedezi ennek a csomagolási formátumnak az előnyeit, a vállalkozások a tasakológépek felé fordulnak, hogy növeljék a kínálatot, és lépést tartsanak a kereslettel.

2. Egyetlen automata csomagológéppel többféle méretű tasak is készíthető

Ahogy a fogyasztói igények egyre változatosabbá válnak, a vállalkozások egyre többféle termékkel rukkolnak elő, különböző méretű csomagolásokban. Ez megköveteli a gyártóktól, hogy minden egyes tasakmérethez rendelkezzenek csomagológéppel. Ilyen esetben nagy előny a vállalkozás számára, ha a tasakológép többféle méretű tasak elkészítésére is alkalmas, és a méretek közötti csere, az átállás nem igényel sok időt vagy különleges szerszámokat.

3. Egyszerű használat

Sok vállalkozás tekinti kihívásnak a szakképzett munkaerő toborzását. Egyre nehezebb olyan alkalmazottakat találni, akik rendelkeznek a bonyolult csomagológépek üzemeltetéséhez és hibaelhárításához szükséges műszaki tudással. Szerencsére az automata tasaktöltő és lezáró gépek egyszerű felépítésűek és működtetésűek. Sokkal kevésbé összetettek, mint más csomagológép-típusok, és pontosan ezért sokkal egyszerűbb megtanulni a kezelésüket is.

4. Hatékonyságnövelés

Egy automata csomagológép mindig nagyot lendít a csomagolási folyamat hatékonyságán. Mert nemcsak arról van szó, hogy általa a csomagolás gyorsasága a többszörösére nő, de folyamatosan, napról napra, hónapról hónapra ugyanazt a magas minőséget tudja létrehozni. A túl- és alultöltés, illetve a tökéletlen lezárás gyakorlatilag megszűnik. Ez kevesebb termékveszteséget, kevesebb csomagolási hulladékot és a fogyasztókhoz eljuttatott jobb minőségű terméket jelent.

Ha a csomagolás automatizálásával csökken vagy megszűnik a kézi csomagolás, az lehetőséget teremt arra, hogy a felszabadult erőforrásokat más területeken alkalmazzuk, ezzel is növelve a vállalkozás hatékonyságát.

5. Kevesebb hulladék

A tasakoló gépek egyik legnagyobb előnye, hogy a beállítás és az átállítás kevés hulladékot termel, vagy egyáltalán nem is keletkezik hulladék. A legtöbb csomagológépnél a beállítás során fóliát kell átfuttatni, és a létrehozott tasakok mellett mindig vannak leeső részek. A tasakoló gépeknél azonban a tasakok tesztelés céljából a berendezésen töltés és lezárás nélkül is átfuthatnak, így az üres tasakok újra és újra felhasználhatók, amíg a gépet be nem állítják a termelésbe.

További kérdései vannak a tasakoló géppel kapcsolatban? Forduljon bizalommal csomagolástechnológus munkatársainkhoz>>