Csomagolóanyag gyártás a cégemnek
25aug

Csomagolóanyag gyártás a cégemnek: hogyan találjuk meg a legjobbat?

A legjobb csomagolóanyag gyártó megtalálása a vállalkozása számára nehéz feladatnak tűnhet. Különösen akkor, ha nem tudja, mit is kellene keresnie! Mindig érdemes magától a gyártótól vásárolni, de hogyan találjon rá az igazira, amelyik a legelőnyösebb feltételeket biztosítja? Nos, nem kell a csomagolóanyag gyártás specialistájává kiképeznie magát: az alábbi kulcsfontosságú tényezők segítenek meghozni a döntést!

A csomagolóanyag gyártás alternatívái: lehetőségek és előnyök

Az alábbiakban felsorolounk három fő tényezőt, amelyek segítenek kiválasztani a legjobb csomagolóanyag gyártót a vállalkozása számára.

1. Írja össze, hogy pontosan mit vár el a csomagolóanyag gyártás kapcsán!

Ez az első dolog, amit vezetőként meg kell tennie, mielőtt még elkezdené megnézni, milyen csomagolóanyag gyártók, forgalmazók vannak a piacon. A csomagolóanyagokkal kapcsolatos döntések szorosan összefüggnek a költségek és a minőség szempontjaival, ezért fontos, hogy először az alapvető kérdésekben hozzon döntést.

Tény, hogy a csomagolásnak ma már nem csupán egyetlen célja van, és a vállalkozások számos különböző igényt kielégítve választják ki csomagolóanyagaikat. Hiszen amellett, hogy a csomagolás megvédi a terméket szállítás közben, értékes marketingeszköz, hozzájárul a márka népszerűsítéséhez, és javítja a termék esztétikai megjelenését. Mielőtt tehát megtalálná a legjobb csomagolóanyag gyártót, forgalmazót a feladatra, ezeket a fontos kérdéseket kell megválaszolnia:

  • Mekkora a költségvetésem?
  • Milyen csomagolóanyagok érdekelnek konkrétan?
  • Milyen mértékű védőfunkcióval kell a csomagolásnak rendelkeznie?
  • Szeretnék-e egyedi márkajelzésű lehetőségeket, például egyedi, nyomdázott fóliát, tasakot, tapadószalagot stb.?

A fenti kérdések megválaszolásával máris közelebb kerül ahhoz, hogy megtalálja az ideális gyártót vagy forgalmazót.

2. Hasonlítsa össze a gyártók/forgalmazók által kínált minimális rendelési mennyiségeket!

A kisvállalkozások számára a minimális rendelési mennyiség nagy jelentőséggel bírhat, amikor arról van szó, hogy ki a legjobb csomagolóanyag beszállító. Ez különösen igaz a drágább csomagolóanyagok, például az egyedi selyempapír esetében, ahol a minimális rendelési mennyiség jóval nagyobb lehet, mint a standard csomagolóanyagoknál.

Gondoljunk egy kezdő vállalkozásra. Nyilván senki nem szeretné, ha a jelenlegi szükségleteinél jóval nagyobb megrendeléssel járó hatalmas kezdeti költségeket és tárolási problémákat kellene megoldania. Ehelyett keressen olyan gyártót, forgalmazót, amelyiknél a minimális rendelési mennyiség alacsonyabb. Ez kisebb beruházás, és az egyedi csomagolóanyagok esetében sokkal kisebb kockázatot is jelent.

Az alacsonyminimális rendelési mennyiségek lehetőséget adnak arra is, hogy szezonális csomagolástervekkel kísérletezzen.

3. Az alacsony ár általában kompromisszummal jár

A nagyszerű ár nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legjobb csomagolóanyag beszállítót találta meg a vállalkozása számára! Fontos a jó kommunikáció a felek között, az ügyfélszolgálat létfontosságú része minden sikeres üzleti kapcsolatnak. Bíznia kell abban, hogy olyan beszállítóval dolgozik együtt, aki azonnal reagál az Ön esetleges aggályaira, legyen szó akár az átfutási időkről vagy a tervezési változtatásokról.

Ha már az árnál tartunk, arra is figyelni kell, hogy a vállalkozás növekedésével együtt a csomagolóanyag-árak is kövessék ezt a fejlődést! Vagyis a nagyobb megrendelések alacsonyabb egységenkénti költséget eredményezzenek. Ezért fontos, hogy olyan gyártóval, forgalamzóval dolgozzon, amelyik ezt biztosítani tudja, amikor eljön az idő.

Azzal is jó tisztában lenni, hogy az egyedi csomagolóanyag rendelése nem feltétlenül jelent többletköltséget vagy távoli gyártási határidőt. Érdemes fontolóra venni ezt az alternatívát is, előnyeiről itt olvashat bővebben.

Csomagolóanyag gyártás az Uniotechnél

A legjobb csomagolóanyag beszállító megtalálása hosszas folyamat lehet, különösen akkor, ha nem tudja, pontosan mit kell keresnie. Ha a fenti kulcstényezőkre összpontosít, az segít leszűkíteni, hogy mik a prioritásai, amikor a csomagolási igényeiről van szó. A termékek csomagolási módszerei idővel valószínűleg változni fognak, ezért fontos, hogy a beszállító kiválasztásakor rövid és hosszú távon is vizsgálja meg a helyzetet.

Az Uniotechnél több, mint egy évtizede foglalkozunk csomagolóanyag gyártással. De nem csak csomagolóanyagot, hanem csomagolóeszközt, illetve csomagolási segédanyagot is gyártunk.

2010-ben indítottuk el a BOPP és LLDPE nyújtható fólia konfekcionálását. 2015-ben elkezdtük a BOPP tasakok gyártását is, 2018-tól pedig egyedi tapadószalagokkal is ki tudjuk szolgálni vásárlóinkat.

Kis, közepes és nagy mennyiségben is raktárkészletről tudjuk teljesíteni a rendeléseket. Bármilyen flexibilis csomagolóanyagot legyártunk, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, és kérjen egyedi árajánlatot>>