17ápr

Miért éri meg a hulladék pántszalagot felaprítani?

Acél és műanyag pántszalag hulladék sok üzemben nagy mennyiségben keletkezik. A logisztikai iparág tömegesen termeli, de hatalmas mennyiségekkel számol a faipar, illetve az élelmiszeripar is, és általában minden olyan termelőegység, amelyik raklapos árut dolgoz fel.

A Sweed pántszalag aprító gépek megbízható módszert kínálnak a hulladék pántszalagok méret- és térfogatcsökkentésére a hulladék anyagok csökkentése és ennek kapcsán a jobb létesítménygazdálkodás érdekében.

Miért kell felaprítani a pántszalagot kidobás előtt?

A műanyag és acél pántszalag hulladékot köztudottan nehéz kidobni, az ide-odacsavarodó szalagok hamar megtöltik a tárolókat és folyamatos takarítást igényelnek. A pántszalagokat, különösen, ha fémből készülnek, nehézkes meghajlítani, és nem lehet gazdaságosan megtölteni velük a konténert, túl sok helyet foglalnak. Legtöbbször úgy tűnik, hogy a konténerek nem pántszalaggal, hanem levegővel vannak tele. Pántszalag aprító gépünkkel a hulladékká vált pántszalagok (fém és műanyag egyaránt) térfogata 30-szor kisebb lesz, ami azt jelenti, hogy jelentősen kevesebb konténerrel kell számolni ezentúl.

A felaprított szalagok nincsenek többé útban, sokkal biztonságosabb a munka a raktárban. A hulladék térfogatának radikális csökkentésével egyúttal felszabadul a hely a termelés számára, ami minden termelőegységben jól jön.

Előnyei kapcsán egyik kedves ügyfelünk így fogalmazott: „Az első gép esetében voltak kétségeim, hogy valóban megtérül majd a befektetés. A második gép esetében már egy pillanatig sem haboztam. Ennyi év után még mindig nem kellett javításra költenünk. Nagyon tudom ajánlani a gépeket!”

Mit tud felaprítani?

Az aprítógépek használata egyszerű, a pántszalag beadagolása után az aprító behúzza a gépbe, és elkezdi az aprítást. A gép aprítókései úgy vannak elhelyezve, hogy működés közben még véletlenül se lehessen hozzáférni a mozgó alkatrészekhez. Ha a szalag körbetekeredik a kezelő lábán vagy kezén, akkor megnyomhatja a vészleállító gombot vagy meghúzhatja a kioldókart. Ezek a gépek nagyon hatékonyak, és hála a kialakításuknak, valóban nagyon biztonságos a használatuk.

A modellválaszték a legtöbb alkalmazásnak megfelel, és a kiválasztott aprítógép a kezelendő anyag jellemzőitől függ. Ezenkívül a feldolgozásra váró anyag mennyisége is befolyásolja a kiválasztott aprítógép méretét. Például kis mennyiségű műanyag pántolószalag (PET vagy PP) esetén csak a CE 300-as modellre van szükség. Nagy mennyiségekhez a CE 450 DDX vagy annál nagyobb modellre van szükség.

Ahogy az aprítógépek mérete és teljesítménye növekszik, egyre nagyobb mennyiségeket képesek feldolgozni, illetve fémrudakkal, csövekkel és elektromos kábelekkel is megbirkóznak.

SWEED CE 300 pántszalag aprító gép

Tökéletes megoldás a csomagoló-, az élelmiszer- és az italgyártó ipar számára, a CE 300 erős, strapabíró gép megfizethető áron.

Előnyei:

  • gyors, akár 37 m/perc
  • kompakt, kevés helyet foglal
  • robusztus és megbízható
  • a kések elforgathatók (4-szer) a hosszabb élettartam érdekében

 

Tudjon meg többet a SWEED CE 300 pántszalag aprító gépről a berendezés adatlapján>>