5 háztartási trükk, amihez csak egy vákuumfóliázó kell
21febr

5 háztartási trükk, amihez csak egy vákuumfóliázó kell

A vákuumcsomagolás az élelmiszerek (és nemcsak azok!) légmentes csomagolását jelenti, amit kezdetben az élelmiszergyártók és a szupermarketek a minőség jobb megőrzése, illetve a szavatossági idő meghosszabbítása miatt használtak előszeretettel. Az utóbbi években azonban trend lett az élelmiszerek otthoni vákuumcsomagolása, nem utolsó sorban azért, mivel megjelentek a kis, asztali vákuumfóliázók, amelyek nem igényelnek nagy befektetést, és számos előnyt biztosítanak a lakossági felhasználók számára is.

Lássunk 5 olyan lehetőséget, amit otthon is meg tudunk valósítani, ha van vákuumfóliázónk, és nagyban megkönnyíti a mindennapjaink!

Ezeknél a termékeknél kifejezetten előnyös, ha vákuumfóliázóval csomagolják

1. Gyógynövény- és fűszerkeverékek

Mindenkinek van olyan fűszer- vagy gyógynövénykeveréke, amelyet előszeretettel használ, és vendégeskedések alkalmával bezsebeli a bókokat. Miért ne lehetne ezeket a keverékeket nagyobb mennyiségben elkészíteni? Évente több ezer forintot is elkölthetünk családonként fűszerkeverékekre. Csábítanak a polcokon a tökéletes grillezéshez „nélkülözhetetlen” grillpácok, fűszersók, marinádkeverékek… Ha vákuumfóliázóval csomagoljuk be jól bevált házi keverékeinket, akkor hosszabb ideig megőrzik különleges aromájukat, és mindig kéznél lesznek.

2. Fagyasztott élelmiszerek

A vákuumozás segít megelőzni a termékek (például hús- vagy halszelet) felületének „megégését” a fagyasztás során. A mélyhűtőben vákuumcsomagolásban tárolt, lezárt élelmiszerek kiolvasztáskor is megőrzik szerkezetüket és színüket. Ezáltal a fagyasztott termékek minősége nagyban javul, felhasználásuk során nem kell feleslegesen aggódnunk.

3. Pácolt húsok

Az előre bepácolt húsok megkönnyítik az otthoni szakácsok dolgát, mivel a tasakból rögtön a serpenyőbe kerülhetnek a szeletek, és az eredmény garantált. Sokaknak nincs ideje vagy türelme arra, hogy befűszerezzék a húst, és órákat vagy napokat várjanak, amíg az ízek átjárják. A pácolt szeleteknek ráadásul nagyon jót tesz a vákuumcsomagolás: mivel a vákuumfóliázó eltávolítja az összes levegőt a zacskóból, a hús pórusai megnyílnak, így a pác teljesen felszívódik.

4. Snackek, ropogtatnivalók

Az éhséget csillapító snackek, partinasik mindig is népszerűek lesznek. A rágcsálnivalók sokféle kombinációját lehet létrehozni, és tudjuk, hogy az emberek mindig hajlandóak kipróbálni valami újat, ha snackről van szó. A vákuumcsomagolás segít, hogy a snackünk hosszú ideig ropogós maradjon, de az olajos magvak és a szárított gyümölcsök is meg fogják hálálni a gondos csomagolást. Bármikor toppan be hozzánk vendég, bármikor támad kedvünk csemegézni, mindig lesz kéznél egy csábító tasak!

5. Édességek, sütemények

Mindenki imádja a házi süteményeket, de nem mindig fogy el az egyszerre elkészített adag. Vákuumfóliázó gépünk azonban itt is hasznos segítséget nyújt, mert általa hosszabb ideig élvezhetjük a finomságokat. Vákuumcsomagolásban a sütemények nem száradnak ki, ízük, illatuk és színük változatlan marad.

Szimpatikusak az ötletek, már csak egy vákuumfóliázóra lenne szükség?

Itt röviden összefoglaltuk, mi alapján válasszunk vákuumfóliázót! Ha segítségre van szüksége, forduljon bizalommal kollégáinkhoz!