5 tipp a pántológép használatához
11nov

5 tipp a pántológép használatához a gyártósor végi állásidő csökkentéséért

Egy új technológia bevezetésének legfőbb oka a gyártási folyamatok racionalizálása. Amikor a gyártósort egy csomagológéppel bővítjük, azért tesszük, hogy növeljük a csomagolás sebességét, biztonságosságát, ami közvetlen hatással van a teljesítmény növelésére is. A megfelelő pántológépekkel javíthatja a termelékenységet és a hatékonyságot, csökkentve az állásidőt és egyéb problémákat.

Természetesen az új gépek új kihívásokat is tartogathatnak, mint például az esetleges meghibásodások és a kezelői nehézségek. Ez ugyanúgy igaz a pántológépekre, mint bármely más berendezésre, amelybe úgy dönt, hogy beruház.

Jó tisztában lenni néhány alapvető információval, mert ezek tudatában a gyártósor végi állásidő csökkenthető. Az alábbi öt tipp segít Önnek abban, hogy a megfelelő módon használja a pántológépet. Csökkentheti a sor végi állásidőt, és mozgásban tarthatja a csapatát.

1. Képezze a csapatát, hogy a pántológép használata szakszerű legyen

Az első lépés, amit meg kell tennie, amikor egy pántológépet vásárol az üzemébe, hogy mindenkit kiképez, akinek használnia kell azt.

Az ok könnyen belátható. Ha a csapattagok nem tudják, hogyan kell kezelni a gépet, nem tudják teljes mértékben kihasználni annak összes időtakarékos mechanizmusát. Sőt, a végén még több időt tölthetnek azzal, hogy megpróbálják a gépet megfelelően működésre bírni, vagy a nem megfelelő használatból eredő problémák megoldásával.

A megfelelő képzés döntő fontosságú. Ha a csapata tudja, hogyan kell helyesen használni a gépet, elkerülhetik a problémákat és fenntarthatják a gyártósor sebességét.

2. Fektessen be a rendszeres karbantartásba

Valljuk be, általában addig használunk egy gépet, amíg valami el nem romlik, és egyszerűen megjavíttatjuk, amikor már megtörtént a baj. Ha azonban időt szán az alkatrészek rendszeres cseréjére és a gép tisztítására, akkor nem csak annak csökken a kockázata, hogy a gép hirtelen leálljon, hanem jobb üzemképességben is tartja a gépet.

Ez kevesebb nem tervezett javítást és ennek következtében kevesebb állásidőt jelent. A megelőző karbantartás mindössze néhány percet vehet igénybe, és órákig tartó állásidőt takaríthat meg. Egy jól karbantartott gép ráadásul csúcshatékonysággal működik, ami azt jelenti, hogy a csapata a lehető leggyorsabban végzi el a munkát.

3. A folyamatok felülvizsgálata

Az üzemvezetők az új eszközök bevezetésekor többek között azzal a problémával szembesülnek, hogy a régi folyamatok nem illeszkednek az új berendezésekhez.

Ez gyakran előfordul a pántológépek esetében. Ha kézi szerszámokról automatizált gépre váltanak, a pántolási folyamat egyes lépései feleslegessé válhatnak. Lehet, hogy a csapata még mindig időt pazarol ezeknek a lépéseknek az elvégzésére!

Ez akaratlanul is több állásidőt eredményezhet, mivel a csapata esetleg nem kezeli optimálisan a pántológépet. De éppen így az is előfordulhat, hogy fontos lépéseket hagynak ki, mert azok nem szerepelnek a régi eljárásokban.

Amikor új berendezés kerül az üzembe, mindig vizsgálja felül az általa elvégzendő feladatokra vonatkozó eljárásokat. Nagy eséllyel javíthatja a hatékonyságot és csökkentheti az állásidőt, ha az eljárást úgy módosítja, hogy az összhangban legyen a gép jellemzőivel.

4. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő gépet használja

Ha pántológép beszerzésén vagy jelenlegi gépének korszerűsítésén gondolkodik, meg kell győződnie arról, hogy az új gép megfelel-e a jelenlegi igényeinek vagy meghaladja azokat.

A gép pántolási sebessége összehangolható kell legyen a gyártósor sebességével. Leállás lehet a végeredmény, ha olyan gépet választ, amely nem képes kezelni a gyártósor teljesítményét. Előfordulhat, hogy a berendezés gyorsabban elhasználódik vagy gyakrabban meghibásodik.

Lehet, hogy túl nehéz vagy a géphez nem megfelelő méretű rakományokat próbál pántolni. Ez gondot okozhat a csapatának, és a gép meghibásodásához vezethet, így a csapatnak kézzel kell a rakományt rögzítenie.

A megfelelő berendezés körültekintő kiválasztásával csökkentheti az állásidőt.

5. Első a biztonság

Végezetül, mint az üzemében lévő összes berendezés esetében, a biztonsági protokollokra is hangsúlyt kell fektetnie. A biztonsági eljárások betartása megvédi csapatát, és segít elkerülni a sérüléseket. Természetesen ez is része a zökkenőmentes munkának.

Segítségre van szüksége a megfelelő pántológép kiválasztásában? Vegye fel a kapcsolatot a szakértő kollégáinkkal még ma>>