Mikor érdemes automata csomagológépet vásárolni?
07nov

Mikor érdemes automata csomagológépet vásárolni?

Rövidebb gyártási idő, emelkedő termelékenység, csökkenő kiadások – többek között ezekkel a hatásokkal járhat, ha befektet a csomagolási folyamat automatizálásába. Ismerkedjünk meg részletesen azzal, milyen előnyöket hozhat egy automata csomagológép a termelőegység számára!

Az a vállalkozás, amelyik lépést tud tartani a kereslettel, az hatékonyan értékesíti termékeit, és megfelel az ügyfelek igényeinek. De hogyan tart lépést a növekedési tervekkel vagy a kereslet megugrásaival?

A gyártási folyamatnak van egy pontja, ami kulcsfontosságú lehet ebben az esetben. Éspedig az a hely, ahol a termékeit csomagolja, szállításra készíti elő. Gyakran a csomagolási folyamat fejlesztése a termelékenység növelésének kulcsa, ami azt jelenti, hogy fontos a megfelelő csomagolási megoldások és berendezések kiválasztása.

A csomagolás automatizálásának meglépése egyet jelent annak eldöntésével, hogy szükséges-e befektetni a csomagológépek automatizálásába. A döntés nehézségét mindig a beruházás mértéke adja meg. Miért érdemes tehát az automata csomagológépek mellett dönteni?

Milyen előnyökkel járhat egy automata csomagológép az Ön vállalkozásában?

Az automatizálás látványosan javíthatja a csomagolási művelet minden területének termelékenységét, magától a csomagolástól kezdve az olyan területekig, mint a tárolás és a szállítás. Emellett környezetvédelmi előnyökkel is járhat, és még a vásárlói élményt is javíthatja.

A csomagolás automatizálásával Ön:

  • javítja a termelékenységet
  • tárolási helyet takarít meg
  • csökkenti a csomagolóanyag-felhasználást
  • minimalizálja a szállítási költségeket
  • optimalizálja a termék védelmét
  • növeli a vásárlói élményt
  • optimalizálja a munkaerőköltségeket és az erőforrásokat

 

Bár néhány automata csomagológép nagy befektetésnek tűnhet, ez a befektetés a legtöbb esetben elég gyorsan megtérül. Az automatizálással járó költségmegtakarításnak és a nagyobb termelékenységnek (bevételnek) köszönhetően a berendezés ára 1-2 éven belül, de hamarabb is megtérülhet. Való igaz, hogy a csomagolás automatizálása kezdeti költségekkel jár együtt, de a fejlődést jelentheti a vállalkozása számára, vagy éppen a túlélést.

5 figyelmeztető jel, amely arra utal, hogy a vállalkozása készen áll a csomagolás automatizálására

Honnan tudhatja, hogy vállalkozása készen áll a csomagolás automatizálására? Íme néhány jel, amely azt jelezheti, hogy most van itt az ideje egy automata csomagológépbe való beruházásnak:

  1. A csomagolási műveletek egyre több helyet foglalnak el a raktárban.
  2. Folyamatosan új munkatársakat kell felvennie a gyártó- és/vagy a csomagolósorra.
  3. Az óránként előállított csomagok nem nőnek a keresletnek megfelelően.
  4. Egyre több csomagolási hulladékot termel.
  5. Megnövekedett a sérült árukkal kapcsolatos vásárlói panaszok száma (ha túl nagy a kereslet, a csomagolás minősége kevésbé megbízható).

 

Segítség a csomagolás automatizálásához

Mikor térül meg a fejlesztés? Milyen automatizálási megoldások állnak a rendelkezésére? Ha kérdése van, forduljon bizalommal csomagolástechnológus kollégáinkhoz! Segítünk kiválasztani a vállalkozásának megfelelő automata csomagológépet>>