raklapfóliázó gép
30márc

A régi raklapfóliázó cseréjének 3 kevésbé ismert előnye

Sok termelőegységben találkozni matuzsálem korú raklapfóliázó géppel, ami kicsit lassú, kicsit kényelmetlen, mégsem merült még fel senkiben, hogy talán ideje lenne lecserélni. Hogy miért? Mert végső soron még végzi a dolgát, nincs vele komolyabb probléma, néha ugyan szükséges megejteni a karbantartási munkálatokat, de nem okoz különösebb fejfájást.

Más a helyzet, amikor a régi gép már szemmel láthatóan rosszabbul teljesít, és a szervizelése is egyre több időt emészt fel. Ilyenkor nyilvánvaló, hogy elérkezett a csere ideje. De ha nincsenek ilyen egyértelmű jelei az amortizációnak, ha a régi gép még teljesít, nos ebben az esetben is előnyös lehet a vállalkozás számára, ha új raklafóliázó gépre vált. Bemutatunk 3 olyan érvet az újítás mellett szólnak, amelyek kevésbé ismertek, pedig fontos szempontok a termelékenység szempontjából.

Milyen változást hoz egy új raklapfóliázó?

1. Csökkennek a csomagolási költségek

A stretchfóliázók fejlődésének egyik legfontosabb lépcsője az volt, amikor megjelent a mechanikus fóliafeszítés. A fólia előzetes megnyújtásának eredményeképp kevesebb csomagolóanyagot kell használni, vagyis egy fóliatekerccsel több rakatot fog tudni becsomagolni. Nem kell bonyolult számításokat végezni ahhoz, hogy megtudjuk, mennyit spórolunk hetente, havonta, évente ennek köszönhetően.

Ha naponta több rakatot is csomagol (ami nyilvánvaló, hiszen másképp nem lenne szüksége raklapfóliázó gépre), akkor a különbség meghatározó lesz.

2. Első a biztonság

Attól függően, hogy milyen régi a használt raklapfóliázó, a biztonságos használat terén valószínűleg nem vetekedhet egy új géppel. A technológia fejlődésével ugyanis egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a berendezés összes komponense, a motor, a kábelek stb. úgy legyenek elhelyezve, hogy minél kevesebb esély legyen az elakadásra, leesésre és egyáltalán bármilyen sérülésre munkavégzés közben.

A mai raklapfóliázók kezelése nagyon biztonságos. Például a legtöbb gép fóliaszakadás esetén leáll, hogy még véletlenül se forduljon elő, hogy mozgó rakatra próbálják visszahelyezni a fóliát. Apróságnak tűnik elsőre, de ezek a kis szempontok azok, amelyek együttesen könnyebbé, gördülékenyebbé teszik a munkát, és garantálják a leállások jóval kisebb százalékát.

3. Alacsonyabb munkaerő-költségek

Általában elmondható, hogy egy új csomagológép beszerzésének egyenes következménye a munkaerő-költségek csökkenése. Minél több folyamatot automatizálunk az új raklapfóliázó segítségével, annál több értékes idő szabadul fel. Például, ha a fólia rögzítése és vágása automatizált, akkor drasztikusan csökken a raklap becsomagolásához szükséges munkaigény.

Régi csomagológépét újra cserélné? Nézze meg az Uniotech raklapfóliázó gépeit itt>>