5 költségcsökkentő trükk a csomagolástechnika szakértőitől
04szept

5 költségcsökkentő trükk a csomagolástechnika szakértőitől

A költségek csökkentése minden vállalkozás üzleti stratégiájának szerves része. Mit szólna hozzá, ha azt mondanánk, hogy Ön csökkentheti a terméke előállításának költségeit anélkül, hogy a termékén 1 milliméternyit változtatna? A terméke helyett vegye célba azt, ami körülötte van: a csomagolást! A csomagolás fejlesztése és optimalizálása a legcélravezetőbb, amennyiben jobb ár-érték arányt szeretne elérni. Ebben lehet hatalmas segítségére a csomagolástechnika.

A csomagolástechnika legaktuálisabb kihívása: kis változás, nagy megtakarítás

5 kérdés, amit mindenkinek fel kell tennie a termékcsomagolás optimalizálásakor:

    • Milyen típusú csomagolásra van szükségem?
    • Milyen környezeti tényezőkkel kell számoljak, minek lesz kitéve a csomagolás?
    • Milyen alapanyagokat használhatok fel?
    • Mennyire lehetek kreatív a csomagolás megtervezésekor?
    • Milyen minőségi követelményeknek kell eleget tegyen a csomagolás?

Például, az elsődleges csomagolás (ez magának a terméknek a csomagolása, ami közvetlenül érintkezik a termékkel) újratervezésekor szempont lehet a jobb térkihasználás: lehetővé teszi, hogy a gyűjtőcsomagolás több terméket foglaljon magában, ezáltal olcsóbbá válik a szállítása.

Mit érdemes megfontolni? Jöjjön 5 tipp a csomagolás árának csökkentéséhez!

1. Keresse az új lehetőségeket!
A csomagolástechnika folyamatosan változik, egyre több alapanyag, csomagolóanyag és csomagológép áll rendelkezésre. Ha a csomagolásra gondol, nem feltétlenül egy standard kartondoboz kell a szemei előtt lebegjen! Sőt, valószínűleg valami teljesen más. Kérje csomagolástechnológus segítségét, hogy minden szempontból megfelelő legyen a csomagolás: praktikus, könnyen kezelhető, nyújtson védelmet, legyen ellenálló a szállítás és anyagmozgatás során, és… legyen gazdaságos is!

2. Tegyen különbséget a szükséges és nem feltétlenül szükséges költségek között!
Mi az, ami elengedhetetlenül szükséges a termék védelme szempontjából, és mi az, amit pusztán az esztétikum miatt választottunk? Fontolja meg:

    • A dobozra nyomtatott szöveg teljes egészében szükséges? Csak az kerüljün fel, ami nélkülözhetetlen.
    • Megéri színesben nyomtatni, beváltotta a hozzá fűzött reményeket? A fekete-fehér nyomtatás is jó opció lehet.
    • Szükség van címkére, vagy az információt lehetne egyenesen a dobozra nyomtatni?
    • Szükség van átlátszó ablakra a dobozon? Esetleg kiválthatja egy fotó?

3. Vigyázat, törékeny!
Mindig elővigyázatosnak kell lenni, de ezt sem kell túlzásba vinni. Egy csomagolástechnikai szakember itt is segít jó döntést hozni: pontosan annyi védőcsomagolást használjon, amennyit a termék megkíván.

4. Flexibilis csomagolás
Az esetek döntő többségében a flexibilis csomagolás a legjobb választás. Könnyű, egyszerű a csomagolási folyamat, és általában a szállítást is olcsóbbá teszik. Számos változata létezik, ezért nagyon jól lehet vele dolgozni az optimalizálási folyamat során.

5. Nagyobb mennyiségű csomagolóanyag beszerzése
Általában olcsóbban juthat hozzá a csomagolóanyaghoz, ha nagy mennyiséget rendel, vagy ha mindig ugyanattól a gyártótól, forgalmazótól szerzi be. Az Uniotechnél legalábbis így működik. Egyedi árajánlatért vagy csomagolástechnikai segítségért vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>