3 eljárás, amivel jobbá tesszük az egyedi nyomtatott ragasztószalagot
13szept

3 eljárás, amivel jobbá tesszük az egyedi nyomtatott ragasztószalagot

Az egyedi nyomtatott ragasztószalag használatának számos előnyéről már többször is írtunk. Ahhoz azonban, hogy ezek az előnyök maradéktalanul teljesülhessenek, egy dologra van szükség: magas minőségre. 2006 óta, amikor az Uniotech megalakult, saját gyártású csomagolóanyagokkal és ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal a legkülönbözőbb csomagolási igényeket fedjük le: garantáljuk a minőséget és a korrekt árat. Lássuk, hogyan biztosítjuk a nyomtatott ragasztószalagjaink esetében a legmagasabb minőséget! 3 értéknövelő eljárást mutatunk be.

Így készül az Uniotechnél az egyedi nyomtatott ragasztószalag

1. Saját gyártású klisé (nyomódúc)
Házon belül oldjuk meg a nyomódúc gyártását. Ennek az Ön szempontjából az az előnye, hogy sokkal költséghatékonyabbá tudjuk tenni a szalag gyártását, hiszen nincs szükség arra, hogy harmadik felet vonjunk be a gyártási folyamatba.

2. A ragasztószalag gyártásához használt klisét lézergravírozással készítjük
A lézeres gravírozás rendkívül népszerű megoldás az ipari jelölések terén. Gyakorlatilag bármilyen felirat és kép kivitelezhető a segítségével, a számítógépes vezérélésnek köszönhetően kisebb felületeken is nagy pontossággal lehet gravírozni. Sorszámozás, vonalkód, QR-kód és számos speciális grafikai elem létrehozható. Egyedi, esztétikus eredményt biztosít, amire azért van szükségünk, hogy a ragasztószalagra nyomtatott kép a legmagasabb minőségű legyen.

3. A nyomtatott kép szendvics nyomtatással kerül a ragasztószalagra
A szendvics technológia igényesebb a hagyományosnál. A nyomtatás a tapadószalag külső oldalán történik, erre pedig erős lakkréteg kerül. Ezzel tartós, kopásálló végeredményt tudunk biztosítani, ami különösen jól jön, hiszen az anyagmozgatás és a szállítás viszontagságait sohasem szabad figyelmen kívül hagyni. Amennyiben hagyományos, flexó nyomtatással kerül a kép a szalagra, nagyobb figyelemmel kell kísérni az egyedi nyomtatott ragasztószalag rendelési mennyiségét: a szalagok ugyanis idővel (körülbelül 1 év alatt) megkopnak. Ebben az esetben ajánlott kisebb mennyiségeket rendelni, és értelemszerűen több alkalommal rendelni.

A szendvics technológia ezzel szemben kényelmesebbé teszi a rendelési folyamatot, és a tárolt szalagokat sem kell állandóan ellenőrizni. A szendvics technológia további előnyeiről itt írtunk.

Magas minőségű egyedi nyomtatott ragasztószalagok korrekt áron: árajánlatért vegye fel a kapcsolatot velünk! Kollégáink szakmai tanácsadással tudják segíteni a rendelést>>