03okt

Raklapok pántolása akkumulátoros kézi pántológéppel

Egy raklapot akkor szoktak pántolni, ha szükség van a rakomány biztonságos rögzítésére, de a termékek nem igényelnek különösebb védelmet a portól és egyéb szennyeződésektől. A leggyakrabban nyomdákban használják, a nyomtatott termékek raklaphoz való rögzítésére, és az építőiparban, ahol az építőanyagok, tégla vagy fűrészáru lesz ezáltal könnyen szállítható. Hagyományosan a nagy tömegű rakományokhoz acélszalagos pántolást választották, a sokkal költséghatékonyabb műanyag pántolást pedig könnyű és közepes rakományok rendezéséhez, kötegeléshez használták. A szalagot mindkét esetben kézi pántológéppel rögzítették.

 

Így használtuk hagyományosan a pántszalagokat. Ma már azonban a legnehezebb rakatok esetében sem kell feltétlenül acél pántoló szalaggal vagy kézi erővel, szerszámmal vesződni.

Akkumulátoros kézi pántológép akár nehézipari alkalmazásokhoz is

 

A műanyag pántszalagos pántolás technológiája rohamléptekben fejlődik. Míg pár évvel ezelőtt a jó árfekvésű és az acéllal szemben teljesen biztonságosan használható műanyag szalagokat csak kis és közepes terhelések esetén lehetett használni, ma már a nehéziparban is elterjedtek. És ez nem csak a költségvetésünk számára jó hír. Műanyag szalaggal pántolni nagyságrendekkel könnyebb, hiszen igénybe vehető egy akkumulátoros kézi pántológép.

 

A svájci Orgapack 1925 óta nyújt megoldásokat a vállalkozások csomagolási igényeire. Kevés olyan csomagolástechnikai cég van, amelyik ilyen múlttal dicsekedhet. Kéziszerszámokat, pántológépeket és komplett pántoló berendezéseket gyártanak saját fejlesztésű gyártási technológiájukkal. Ma az Orgapack az egyik világvezető a pántológépek gyártásának területén, és ezt elsősorban az innovatív termékeiknek és az alkalmazott legmodernebb technológiának köszönhetik. És a részletekre való odafigyelésnek, például a gépeik bizonyos alkatrészeit saját maguk állítják elő.

Kinek ajánljuk az Orgapack ORT-260 akkumulátoros kézi pántológépet?

 

Az Orgapack ORT-260 akkumulátoros kézi pántológépről elmondható az, ami kevés csomagológépre igaz: mindenkinek ajánljuk! Ez a univerzális használatra tervezett kis gép ugyanolyan jól használható könnyű rakatokhoz, mint építőanyagokhoz! Az érzékeny termékek sem sérülnek meg pántolás közben, a feszítési sebesség ugyanis fokozatmentesen, gombnyomással állítható.

 

Használata egyszerű, az ergonomikus dizájnnak és könnyű gépháznak köszönhetően könnyű vele dolgozni. Az Orgapack piackutatások segítségével fejleszti a gépeit, és folyamatosan figyelemmel kíséri az egyes piacok igényeinek az alakulását is. Ez nagyon jól érezhető az ORT-260 használatakor: a pántolás valóban gyerekjáték, gyors és pontos munkavégzést tesz lehetővé bárki számára.

 

Kézi pántológépek a webáruházban>>