01okt

Automata csomagológép: vásároljon vagy béreljen? Mi éri meg jobban?

Rohamléptekkel közeledünk az év vége felé, amikor óhatatlanul felmerül a kérdés: az idén fektetünk be egy új automata csomagológépbe, vagy megvárjuk a következő adóévet?

 

Mielőtt azonban választ adna a kérdésre, tudnia kell, hogy létezik még egy opció: a csomagológép bérlésének a lehetősége. Bár a gyártási folyamat berendezéseit általában megvásárolják, a gépbérlet egyre inkább kezd elterjedni. Egyre több kis- és középvállalkozás fedezi fel a bérlésben rejlő lehetőségeket.

 

Szóval, béreljen vagy vásároljon?

 

Néhány tényezőt figyelembe kell venni akkor, amikor meghozza a döntését, hogy az ideális legyen a vállalkozása számára. Vegyük most sorra az előnyöket és a hátrányokat.

 

Automata csomagológép bérlése

 

A bérelt csomagológép nem köt le tőkét, és lehetővé teszi, hogy mindig a legújabb technológiát válassza. Hosszútávon azonban többletköltséget jelenthet.

 

Előnyök

  • Automata csomagológépet használhat anélkül, hogy a költségvetés egy jelentős részét lefoglalná. Különösebb befektetés nélkül elérhető a legújabb technológia.
  • Akkor is jól jön, ha bővítené a cégét, de erre nem tud tőkét előteremteni.
  • Az automata csomagológépek technológiája folyamatosan fejlődik. Amikor egy új gépet megvásárolunk, már az első indításnál olyan érzésünk támadhat, mintha máris elavulttá vált volna a technológia. Ha a berendezést bérli, akkor gond nélkül választhatja a legújabb technológiát, mindig naprakész lehet ezen a területen is. A legújabb technológia számos előnyét élvezheti: gyorsaság, nagyobb hatékonyság, kevesebb kockázat, egyszerűbb használat stb.
  • Ha az Uniotechtől bérel automata csomagológépet, akkor nem lesz gondja a szállítással és a szervizeléssel, mert mindkettőt biztosítjuk.

 

Hátrányok

  • Az összköltségek magasabbak lehetnek. Nagyon hosszú bérleti periódus esetén előfordulhat, hogy a bérlés drágábbnak bizonyul, mint a vásárlás.
  • Előfordulhat, hogy olyan hosszú futamidőre köt bérleti szerződést, aminek a teljes idejét nem tudja kihasználni. Így akkor is fizet a csomagológépért, amikor arra valójában nincs szüksége.

 

Tudta, hogy az Uniotechnél már 1 hónapra is bérelhet automata csomagológépet? Érdeklődjön munkatársainknál>>

 

 

Automata csomagológép vásárlása

 

A tulajdonjog mindig vonzó lehetőséget jelent, az automata csomagológép megvásárlásakor azonban tőkét kell befektetni, és figyelembe kell venni az elavult technológiák kockázatát (léteznek természetesen olyan esetek is, amikor ez a szempont nem merül fel).

 

Előnyök

 

  • A vásárlás legnyilvánvalóbb előnye, hogy egy kiváló gép kerül az Ön birtokába. Ez hatalmas előny akkor, amikor a csomagológép hosszú hasznos élettartammal rendelkezik, és nem fenyeget a technikai elavulás veszélye.
  • Hosszútávon ez a költséghatékonyabb megoldás.

 

Egy automata csomagológép vásárlása még egy kisvállalkozás esetében is jó befektetésnek bizonyul. Ebben a videóban elmagyarázzuk, miért:

 

Hátrányok

 

  • A kezdeti befektetés meghaladhatja a vállalkozás anyagi lehetőségeit.
  • Fennáll a berendezés technológiai vagy teljesítménybeli elavulásának a veszélye: lehet, hogy idejekorán új gépet kell majd vásárolnia.

 

Béreljen vagy vásároljon?

 

Minden vállalkozás egyéni megközelítést igényel. A döntéshozatalt segíti, ha megválaszolja az alábbi kérdéseket:

  • Mennyi ideig tervezi megtartani a berendezést?
  • Az új vagy a bérelt csomagológép felel meg jobban az igényeinek (és a költségvetésének)?
  • Fennáll a kockázata a kiválasztott berendezés technológiai elavulásának?
  • Van-e olyan finanszírozási lehetőség, ami a vásárlást vagy a bérlést támogatná?

 

A technológiába való befektetés minőségi ugrást jelenthet a termelés számára. Ha automata csomagológépet keres, csomagolástechnológus munkatársaink szívesen segítenek>>