07máj

Állótalpas tasak: amikor a csomagolás a saját lábára áll – Uniotech

Az állótalpas tasak az egyik leggyorsabban növekvő csomagolástípus, amelyet a legtöbb fogyasztó prémium csomagolásként azonosít be. 2014-ben a Schönwald Consulting felmérést készített, amelynek alapján 2018-ra évi 45 milliárd állótalpas zacskó felhasználását prognosztizálta európai szinten. Nos, ezt a mennyiséget már 2017-ben meghaladták.

 

A Schönwald legfrissebb tanulmánya 2017-es adatot közöl: eszerint tavaly 45,7 milliárd állótalpas zacskót használtak fel Európában. Ez az európai piac 17-szeres növekedését jelenti a 90-es évek közepétől, amikorra a növekedés kezdete tehető.

 

Állótalpas tasak: melyek voltak az innováció mozgatórugói?

 

A fejlesztést elsősorban a gyerekeknek készülő élelmiszerek követelményei, és főleg a szülők elvárásai hívták életre. A szülők olyan élelmiszereket keresnek, amelyek gyorsan és könnyedén előállíthatók, mégis egészségesek. Ez arra késztette az élelmiszerfeldolgozókat, hogy egészséges, könnyen kezelhető termékeket kínáljanak, amilyenek a kiöntő kupakkal ellátott tasakokba csomagolt a gyümölcslevek és -pürék vagy tejtermékek.

 

Másrészt a háztartási vegyi anyagok és a kozmetikumok területén is megjelent egy új tendencia. Egyre nagyobb szerephez jutnak az utántöltő tasakok: a fogyasztó egyszer megvásárolja a terméket hagyományos merev palackban vagy tartályban, majd újra feltöltheti a terméket egy állótalpas, utántöltő tasak segítségével.

 

Az állótalpas tasak egyúttal igazodik a modern, egyre gyorsuló életvitelhez (hosszú munkaidő, a hosszú utazások) és az egyszemélyes háztartásokhoz is. Megnőtt a kényelem iránti igény, és  a csomagolások terén az egységnyi csomagolások és a visszazárható tasakok növekvő népszerűségéhez vezet.

 

Az állótalpas tasak további nagy előnye, hogy kedvezően befolyásolja a termék polcon való megjelenését. Kialakításának köszönhetően ugyanis ez a csomagolás felállítható, szemben a hagyományos műanyag tasakokkal. Jellemzően polcbarát csomagolás: megkönnyíti a termék kiválasztását, a csomagolás fizikai tulajdonságai is támogatják az áru elvételének mozzanatát.

 

A plusz, amit a fólia csomagolás nyújt

 

A fenti előnyökön túl, a tasak tömege kicsi. Ez megkönnyíti a termék kezelését és szállítását, ezért a gyártók szívesen választják.

 

Az állótalpas tasakok alapanyaga változatos, a tasak viszont kielégít olyan piaci igényeket is, amilyen a hosszabb tárolási idő. A csomagolástechnika számára kihívást jelent a laminált fóliarétegek vékonyabb és egyszerűbb struktúrákkal való helyettesítése a költségek csökkentése érdekében.

 

A szabványméretű BOPP tasakok árlistáját megtalálja itt>>

 

 

Egyedi tasak gyártására kérjen árajánlatot itt>>