04ápr

Kínálja termékeit BOPP tasakban, melyet a köznyelv celofán tasak néven ismer

Miért jó választás a köznyelv által csak celofán tasaknak hívott BOPP tasak a pékáru és általában a sütőipari termékek számára? A pékáru csomagolásának legelterjedtebb módja a papír vagy polietilén (PE) tasak. E kettő a higiéniai feltételek javítására alkalmas, megvéd a portól, a szennyeződésektől, az időjárási viszontagságoktól. Csomagolás nélkül ma már nem is lehet kenyeret, pékárut eladni, hiszen törvény írja elő, hogy minden forgalomba kerülő élelmiszert csomagolni kell.

 

A celofán tasak a puszta védelemnél többet ad. De miért van szükség többre?

 

Vegyük csak a kenyér példáját. A hagyományos házi kenyér nagysága vidékenként változott, átlagsúlya 5-6 kg volt. Ehhez képest a ma kapható kenyerek 0,75 kg, 0,5 kg, 0,2 kg, vagy akár 0,1 kg nagyságúak – az új kenyerek fajlagos felülete nagyobb, ezért sokkal könnyebben kiszáradnak.

 

Egy korszerű csomagolás nem marad a puszta védelem szintjén: hozzájárul a termék tartósságának növeléséhez, és kedvező esztétikai tulajdonságainak köszönhetően alkalmas arra, hogy felkeltse az érdeklődők figyelmét, növelje az eladásokat.

 

Mit vár el a vásárló? A csomagolást a legszerencsésebb a vevői igények szerint megtervezni. A vásárlók megfelelő és esztétikus csomagolásokat keresnek, amelyekben a termékek hosszan eltarthatók maradnak. A hosszabban eltartható élelmiszerek iránti keresletnek köszönhető, hogy egyre több csomagolt sütőipari termékkel találkozunk a boltok polcain.

 

A műanyag csomagolóanyagok közül a polipropilén (PP) nagyon jól teljesít a friss és tartós kenyerek, sütőipari termékek csomagolásánál. A PP csomagolás előnyei:

  • Egyik nagy előnye, hogy nem károsodik 100℃ feletti hőmérsékleten, ezért sterilezhető csomagolások készítésére is alkalmas.
  • Pára-, és gázzáró, aromavédő tulajdonsága lényegesen jobb, mint a PE fóliáé.
  • Olaj- és zsírállósága is jobb.
  • Remek esztétikai tulajdonságai vannak, felülete ugyanis csillogó. Feltűnő, szembeszökő csomagolás készülhet belőle.

 

A PP kitűnő tulajdonságait tovább lehet javítani egy- vagy kétirányú nyújtással. Ez az egyirányú orientált (OPP), illetve a kétirányú orientált (BOPP) fólia. Ez utóbbi celofán csomagolás, celofán tasak néven ismert a köztudatban.

 

A nyújtás következtében a BOPP tasak további előnyös tulajdonságokkal lesz gazdagabb:

  • Nagyobb szakító- és ütőszilárdság.
  • Még jobb pára-, gáz- és aromavédő tulajdonságok.
  • Hidegállóbb (a PP 0℃ alatt gyorsan rideggé válik, míg a BOPP mélyhűtött termékek csomagolására is kiválóan alkalmas).

 

A BOPP tasak hozzájárul a jó minőség megőrzéséhez a szállítás és a hosszabb idejű tárolás alatt, így megfelelő minőségben jut el a fogyasztóhoz.

 

Növelje az eladásait korszerű csomagolással! BOPP tasak méretek és árak itt>>