07ápr

Húsvétvárás sous vide géppel

Mi más kerülne húsvétkor az asztalra, mint főtt sonka, tojás, tormakrém és fonott kalács? Akkor sem hiányoznak az asztalról, ha valaki nem ragaszkodik túlságosan a hagyományokhoz. A húsvéti sonkáról az utóbbi években derült ki: akkor a legfinomabb, ha sous vide gép segíti az elkészítését.

Mit ad hozzá a húsvéti sonkához a sous vide gép?

Bár a boltokban kapható termékek zöme eleve főtt sonka is, a nyers, hagyományosan érlelt (vagyis füstölt) változatnak, amit mi magunk főzünk meg, nincs párja. A szuvidolt sonka különlegesen zamatos, szétomlik a szájban. Prémium minőség, ami eddig csak a legjobb éttermekben volt elérhető.

A fantasztikus ízélményért ráadásul még fárasztanunk sem kell magunkat. A húsvéti sonka főzése hagyományosan nehézkesebb feladat, hiszen a páclé elkészítésétől az áztatáson túl a főzésig minden szakasza külön figyelmet igényel. Korántsem annyira egyszerű elkészíteni, mint ahogy azt első hallásra elképzelnénk, és rengeteg apró trükköt kell bevetni a tökéletes végeredmény érdekében. Sous vide géppel a konyhai tevékenység pár percre rövidül, és nem igényel szakácsdiplomát sem!

Hogyan készül a szuvidolt húsvéti sonka?

A füstölt, nyers sonkát mindenféle előkészítés (áztatás) nélkül vákuumzacskóba tesszük. Mellé helyezzük a fűszereket: fokhagymagerezdeket, egész feketeborsot és babérlevelet (esetleg egy kis fej vöröshagymát, de dijoni magos mustárral is lehet kísérletezni). A zacskót lezárjuk a vákuumfóliázó géppel, s már mehet is a sous vide gépbe. A vákuumnak köszönhetően a fűszerek egészen a rostokig beivódnak, teljesen átjárják a sonka egészét.

Már csak be kell állítani a hőfokot és a főzési időt. Körülbelül 58–68 fokon 4 órán át főzzük.

Amikor a sonka megfőtt, kivesszük a zacskóból, és 10 perc alatt a sütőben kérget sütünk rá. A szuvidolt sonka soha nem lesz száraz, nem esik szét, nagyon könnyen lehet szeletelni.

Tökéletes sonkát az asztalra!

A szuvidoláshoz a sous vide gépen kívül szüksége lesz még pár dologra. Az Uniotech kedvezményes kínálatában azonban a sous vide gép áráért Ön egy teljes sous vide szettet kap: máshol ezért az árért csak a főzőkádat vásárolja meg! Így beszerez mindent, amire szüksége lesz, vákuumfóliázó-gépet és egy jó adag vákuumtasakot is kap!

Reformálja meg az ünnepi asztalt! A sous vide gép és a teljes sous vide szett részletes leírását megtalálja itt>>

CÍMKE: