16jan

Miért legyen otthon mindig vákuumtasak?

Miért legyen otthon mindig vákuumtasak? Ha oda szeretne figyelni az étkezésére, ha otthon is éttermi minőségű fogásokat szeretne az asztalra tenni, de akkor is, ha rendet szeretne tenni a szekrényében, kiváló segítőre talál a vákuumtasakban.

Professzionális segítség otthon: mi a jó a vákuumtasakban?

A vákuumcsomagolás teljesen körbefogja a tasakba csomagolt terméket, és elzárja az oxigéntől. Ezáltal az élelmiszerek hosszabb tárolási időt nyernek, frissek maradnak, nem veszítenek minőségükből. A vákuumtasak tökéletesíti a higiéniai körülményeket és a termék biztonságát, amelyikhez így nem férhet por, nedvesség, penész, baktériumok. A becsomagolt termékeknek a lehető legkisebb a helyigénye, könnyebb bepakolni a hűtőt, mélyhűtőt.

A technológia egyszerű, ma már számtalan asztali vákuumfóliázó gép készül kifejezetten otthoni használatra.

Élelmiszereket vákuumozni ennyire egyszerű:

  1. Készítse elő a vákuumozni kívánt termékeket. A gyümölcsöt, zöldséget alaposan mossa, szükség esetén hámozza meg, hogy  ne kerüljön por a tasakba. A húsról vágja le azokat a részeket, amiket nem kíván használni – távolítsa el a csontot, a felesleges bőrt.
  2. Helyezze az élelmiszert a tasakba.
  3. A tasak felső részét fektesse a vákuumfóliázó gépbe.
  4. Indítsa a levegő kiszívását. Sok vákuumfóliázó gép a tasak behelyezésekor automatikusan indítja a vákuumozást.
  5. Várja meg, amíg a gép jelzi, hogy megtörtént a tasak lezárása.
  6. Már csak annyi dolga maradt, hogy a tasakot a polcra, a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe helyezze.

Tippek:

  • Amikor vákuumozó gépet vásárol, az árak összehasonlításánál azt is vegye figyelembe, hogy mennyibe kerülnek a géphez használható tasakok.
  • A vákuumozás akkor a leghatékonyabb, ha kisebb mennyiségű élelmiszert csomagolunk egy tasakba. A kisebb adagok sokkal jobban eltarthatók, felesleges nagyobb adagokat egyetlen tasakba tölteni.
  • Csomagoláskor lehetőleg ne érintse meg az élelmiszert, még akkor sem, ha előtte alaposan kezet mosott.

Csúcsgasztronómia otthon

A vákuumtasak mindezeken túl az éttermi minőségű fogások luxusát is bevezette az otthonokba. Ez ugyanis a kiindulópontja a szuvidolásnak nevezett eljárásnak, amelynek során a vákuumtasakolt élelmiszerek állandó, aránylag alacsony hőfokon főnek. Az így elkészült fogások valóságos ínyencfalatok – ráadásul egészségesek, mert megőrzik az alapanyagok vitamin- és ásványi anyag tartalmát.

70%-kal több hely a szekrényben

Vákuumtasak segítségével rendet teremthet a szekrényekben: ágynemű, ruhák, babaruhák és plüssjátékok egyaránt tárolhatók vákuumtasakban, akár 70%-kal kevesebb helyet foglalva el. Miért előnyös ez a tárolási mód?

  • több helye lesz a szekrényben, gardróbban
  • utazáskor egy egész ruhatárat magával vihet
  • véd a penész és a rovarok ellen
  • bárhol tárolható, mert a tasak megfelelő védelmet biztosít a kellemetlen szagokkal, a porral és a nedvességgel szemben

Az Uniotech vákuumtasak kínálatát megtekintheti itt>>