16jan

Dolgozzon gyorsan, ragasszon folyékonyan hot-melt rúddal!

Ipari használatban a hot-melt rúd számos előnnyel bír az oldószeres ragasztókkal szemben. Az illékony szerves oldószerek (és az ezekkel járó párolgás és szellőztetés), illetve a száradási idő teljesen kiküszöbölhetők. Kifejezetten ajánlott szállításhoz és tároláshoz, mert víz- és páraálló, nem érzékeny a nedvességre, és nincsenek különleges tárolási igények sem.

A hot-melt rúd sokoldalú ragasztóanyag, ideálisan felhasználható változatos ragasztási feladatokhoz, ráadásul jó árfekvése jelentősen hozzájárul egyre növekvő népszerűségéhez. Ipari mennyiségeknél a költséghatékonyság jelentős pénzmegtakarítást eredményez.

Hot-melt rúddal esztétikusabb, tartósabb és olcsóbb termékek állíthatók elő

A hot-melt ragasztók változatos formában érhetők el: rúd, por, granulátum, film és tömb, ipari használatban azonban a hot-melt rúd a legelterjedtebb formátum. Ez a 100%-ban hőre lágyuló műgyanta melegítés hatására könnyen felhordhatóvá válik, és másodperceken belül kihűl, megkeményedik, létrejön a kívánt kötés. Nincs szükség szorítócsipeszre, hiszen a ragasztott tárgyat pillanatokon belül lehet mozgatni. Azonnal erős kötést képez a legtöbb anyagon, természetes és szintetikus anyagokon egyaránt: papíron, kartonon, fán, műanyagon, textilen, habanyagokon, kövön. A bevont, lakkozott, viaszos illeszkedések sem jelentenek számára problémát.

Példák ipari felhasználásra:

– kartondobozok lezárása és termékek címkézése a csomagolástechnikában
– hagyományos technológiája a kartonált kiadványok gerincragasztásának a nyomdaiparban
– termék-összeállítás, laminálás a fafeldolgozó iparban
– elektronikai cikkek esetén is széleskörűen használják alkatrészek rögzítésére, védelmére és szigetelésére
– általánosan használt hullámkarton dobozok összeállításához

Melyek a hot-melt rúd előnyei?

Általában azért esik a választás a ragasztásra, mint technológiára, mert jelentős előnyöket kínál alacsony befektetés mellett. Csökkenti a különböző anyagok összeillesztésének költségeit, nincs szükség utólagos tömítésekre. Különböző anyagokat ragaszthatunk össze, ami hagyományos technikákkal sokszor nem is lehetséges. A ragasztás egyenletes terheléselosztást valósít meg, ezáltal nagyobb szerkezeti szilárdság jön létre. A hot-melt rúd ezen előnyökön kívül továbbiakat is kínál:

– gyors feldolgozási folyamat
– nehezen egyesíthető felületeken képez erős kötést
– réskitöltő képesség
– biztonságos
– hatékony szállítás és tárolás
– nem toxikus
– környezetbarát
– változatos nagyságú és anyagú felületeket köthet össze költséges beruházás nélkül

Válassza a hot-melt rúd nyújtotta előnyöket, hogy valóban működjön a ragasztás!