16jan

Díjazták az energiatudatos vállalkozásokat

Az MVM Partner ZRt. a hazai kkv-knak kiírt pályázattal kereste a szektor leginkább energiatudatos szereplőit. A pályázathoz kapcsolódó konferencián adták át a díjakat.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, az esemény fővédnöke kiemelte, hogy a hazai gazdaság fenntarthatóságához nem elég kormányintézkedéseket hozni. A szemléletformálásban nagy segítség lehet minden olyan cég, amely tevékenységében energiatudatos, és ebbe invesztálni is hajlandó. Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint arra van szükség, hogy a cégek folyamatosan keressék az innovatív megoldásokat.

A középvállalati kategóriában a Centrum Jászapáti Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert, amely a megújuló energiaforrások felhasználása mellett a hulladék hőt is hasznosítja, és több felületen hőszigetelést is alkalmazott. Emellett fázisjavító kondenzátorokkal és eszközeik fejlesztésével tettek lépéseket az energiatudatosság irányába.

Kisvállalati kategóriában az Uniotech Csomagolástechnikai Kft. győzött, amely 2011-ben döntött egy költségtakarékos, energetikai szempontból A+ kategóriájú, modern irodaház és csarnok felépítése mellett. Automatikus zsaluzia, napelem, hővédó fóliák és inverteres klímaberendezések használatával érzékelhetően csökkentették energiaköltségeiket, mindemellett környezettudatos intézkedéseket vezettek be a vállalati kultúrájukban.

A mikrovállalati kategória nyertese a Bicskei Oroszlán Patika Bt. A vállalkozás energiatakarékos fényforrások és mozgásérzékelők, hővisszanyerős központi szellőztetőrendszer és hőszigetelés, napelemes hálózati-visszatáplálásos rendszer használatával szorította vissza az energiafogyasztást.

Forrás: www.uzletresz.hu