iroda
16jan

2017 legyen a csomagolásoptimalizálás éve!

Január eleje a nemes célok ideje. Mi mást kívánhatna magának ilyenkor egy vállalkozás, mint több nyereséget? Ennek egyik módja a csomagolásoptimalizálás.

Csomagolásoptimalizálás: a bevétel és a nyereség növelésének egyik módja

Jót s jól: sokszor írtunk már arról, mi minden múlik a csomagoláson. Ezért törekszünk arra, hogy megtaláljuk ügyfeleink számára a legelőnyösebb csomagolóanyagokat és a leghatékonyabb csomagológépeket. Az okos választásnak ugyanis bevétel- és nyereségnövelő hatásai vannak.

A hatékony és gazdaságos csomagolás 3 stratégiája

  • A szállítási költségek

A csomagolásoptimalizálás legújabb kihívását a legrövidebben így lehetne összefoglalni: szállítson minél kevesebb levegőt! Vagyis arra kell törekedni, hogy a csomagolás a lehető legkisebb legyen, hiszen minél többet tud összecsomagolni egy raklapon, annál kevesebb szállítóeszközre lesz szükség. Nyilvánvaló, hogy ezzel a szállítási költségek is csökkennek majd, és környezetvédelmi szempontból is jobb választás.

  • Kevesebb idő, kevesebb munkaerő

Ez a stratégia nem új keletű. A csomagológépeket azok számára találták fel, akik időt és munkaerőt akarnak spórolni – erről szól a csomagolási folyamat automatizálása. A dobozokat összeállítani, megtölteni, lezárni és biztosítani kézzel is lehet, amennyiben napi 3 dobozt kell elkészíteni. Ha ennél többet termel, a csomagológépek komoly segítséget jelentenek.

Az automatizálás legnagyobb előnyei az idő és a munkaerő terén elérhető megtakarítás. Ez a megtakarítás pénzben kifejezhető: a vállalkozás többet tud termelni, nagyobb profitra tud szert tenni. Az automata vagy félautomata rendszerek kevesebb emberi beavatkozást igényelnek, gyorsabbak és hatékonyabbak. Amikor Ön automatizálja a csomagolást, átcsoportosíthatja a munkaerőt más feladatokhoz, nem fogja az idejüket rabolni a dobozok összeállítása vagy a ragasztószalag felhelyezése.

A csomagolás teljes folyamata automatizálható a dobozok összeállításától azok felcímkézésén át egészen az egységrakományok képzéséig. A csomagolásoptimalizálásban az a jó, hogy akár egy csomagoló gépsort, akár egyetlen csomagológépet szerez be, nagy változást fog jelenteni a termelékenység terén. Éppen ezért az Uniotech kínálatában talál:

  • zsugorfóliázó, vákuumfóliázó, tasakoló, fóliahegesztő gépeket – hogy a termékéhez a leginkább megfelelő csomagolást választhassa
  • dobozzáró gépeket – hogy a lezárás gyors és pontos legyen
  • pántológépeket – hogy az áruját biztonságban tudja a rakodás és a szállítás folyamán is
  • raklapfóliázó gépeket – hogy az áruja sérülésmentesen érkezzen célba
  • térkitöltő gyártó gépeket – mert aki sokat csomagol, az előállíthatja saját maga a csomagolóanyagát
  • Az ideális csomagolóanyag

A csomagolásoptimalizálás elve egyszerűen érvényesíthető: keressen olyan csomagolóanyagot, ami tökéletes védelmet nyújt a termékének (ha szükséges, speciális védelmet), amivel egyszerűen és gyorsan lehet csomagolni és ami költséghatékony is. Érdemes kikérni egy csomagolástechnikai szakember véleményét, hogy valóban a legoptimálisabb megoldást válassza.

2017-ben növelje a bevételeit csomagolásoptimalizálással! Kérje csomagolástechnikai szakembereink segítségét!