09máj

Miből készül a minőségi bála csomagolás? – Uniotech

A stretchfólia az egyik legnépszerűbb csomagolóanyag a mezőgazdasági alkalmazások területén is. A stretchfóliának ugyanis két legfontosabb tulajdonsága, a kiváló nyújthatóság és a lyukasztással szembeni ellenállás jól hasznosítható ezen a területen. De egyéb tulajdonságai is kifejezetten jól jönnek, mint például a korlátozott gázáteresztő képesség, a nap UV-sugárzásával szembeni ellenállás és a különböző légköri körülményekhez való alkalmazkodás képessége. Takarmányvédelem, bála csomagolás: a betakarítás legkorábbi fázisától a feldolgozás utolsó pontjáig a stretchfólia rendkívül előnyös választás.

 

Miért a stretchfólia a legjobb bála csomagolás?

 

A tömegtakarmányokat betakarítás után, a szálastakarmányokat pedig kaszálás és előfonnyasztás után bálázással takarítják be. A felhasználásig tökéletes állapotban kell maradjanak, amit anaerob erjesztéssel érhető el. Ezt pedig a legegyszerűbben korszerű bála csomagolással lehet megvalósítani.

 

Silózáshoz, bálázáshoz, mezőgazdasági felhasználásra, a takarmány tárolásához és megvédéséhez olyan fóliatermékre van szükség, ami jól nyújtható és gázáteresztő képessége minimális.

 

A stretchfólia könnyen biztosít tökéletes fedést a bálának, amint az nyomás alá kerül. Megakadályozza a felmelegedést és a penészgombák terjedését. A szénabálák legnagyobb ellensége ugyanis a penészgomba: nem megfelelő csomagolás esetén hamar elszaporodik.

 

Az optimális bála csomagolást 4 évtizeddel ezelőtt kezdték kutatni, de minőségi eredményt csak az utóbbi 10-15 évben megjelent technológiák tudtak biztosítani.

 

Ma már kaphatók UV-sugárzást kiszűrő fóliatípusok is, amelyek tovább védik a bálákat a szállítás alatt. Még a leghosszabb szállítási útvonalakon is képesek frissen tartani a fűféléket: olyan állapotban érkeznek célba, mint amikor becsomagolták.

 

Tárolás: az idő

 

Mivel a stretchfólia megvéd az időjárás viszontagságaitól, fontos, hogy a lehető leghamarabb készüljön el a bála csomagolása. A takarmány eltarthatóságát ugyanis nagyban befolyásolják a környezeti tényezők, elsősorban a hő és a levegő. A stretchfólia segítségével a takarmány hosszabb ideig őrzi meg minőségét, mint nélküle.

 

Tárolás: a hely

 

A stretchfólia segítéset nyújt a tárolótér optimális használatához is. A szorosan összefogott bálák egységet képeznek, ezekből szükség szerint rakatokat lehet kialakítani. A szorosan a bálára simuló fóliának köszönhetően a bálák térfogata a lehető legkisebb.

 

A sokoldalú stretchfólia a mezőgazdasági termelőegységek életének állandó szereplője. Mezőgazdasági takarmánygöngyölegek és bálasilók számára ideális védelem a szállítás és a tárolás alatt, ugyanakkor lehetővé teszi egy rendezett tárolóhelyiség fenntartását.

 

Tárolja akár 12 hónapig is takarmányát minőségromlás nélkül! Ideális bála csomagolás az Uniotechtől>>