13júl

Hogyan minimalizálhatók a fólia árak?

 

Érzékenyen érinti a fólia árak változása? A nagy fóliafogyasztók számára egyáltalán nem mindegy, hogy mennyiért vásárolják meg a csomagolóanyagot, hiszen nem egyszer voltunk már tanúi annak, hogy egy jól kiválasztott fóliatermék milliós megtakarítást eredményezett éves szinten. Összegyűjtöttünk néhány hasznos ötletet azoknak, akik gazdaságosan szeretnek csomagolni.

 

4 tipp, amivel minimalizálhatók a fólia árak

Lehet, hogy a szükségesnél jóval több fóliát használ ‒ ez a kézi fóliázás természetes velejárója.

Amíg 2-3 raklapot kell befóliázni naponta, addig a fóliafelhasználás még nem szökik az egekbe. De ahol 20, esetleg több raklapot is lefóliáznak naponta, ott már nagy fóliafogyasztásról beszélünk. A kézi fóliázás fóliaigénye jóval nagyobb, mint a gépi raklapfólizásé: a gép ugyanis egyenletesen viszi fel az egyenletesen megfeszített stretch fóliát, ezért pontosan kiszámítható, mennyi fóliára van szüksége a tökéletesen biztonságos csomagolás eléréséhez. A kézi fóliázás nem tudja reprodukálni ezt az egyenletességet, ezért a biztonság kedvéért megerősítik a csomagolást.

 

Ha Ön rengeteget költ fóliára, akkor lehet, hogy elérkezett az ideje, hogy gépesítse a fóliázást. A raklapfóliázó gép egyik nagy előnye, hogy csökkenti a fóliafogyasztást. A fólia árak kiszámíthatóak lesznek, és Ön garantáltan csak annyi fóliát kell megvásároljon, ami a biztonságos rögzítéshez elengedhetetlenül szükséges.

 

 

  • Biztos benne, hogy az optimális csomagolóanyagot választotta?

 

Egy termék becsomagolása többféleképpen történhet. A csomagolástechnológusok feladata, hogy kiválasszák azt a csomagolási módot és csomagolóanyagot, ami a legelőnyösebb úgy a termék, mint a vállalkozás szempontjából. Alapkövetelmény az is, hogy a minőségi csomagolóanyag gazdaságos is legyen. Ezért szoktuk azt tanácsolni ügyfeleinknek, hogy egy termék bevezetésekor kérjék ki egy csomagolástechnológus véleményét, hogy a választott fóliatermék minden szempontból optimális legyen.

 

 

  • Mennyi papírcsévét vásárol?

 

A fólia általában papírcsévén érkezik. Mivel a fóliát tömegre vásárolják, ezeket a robosztus papírcsévéket is fóliaárban adják el. A jó pénzért megvett csévék aztán a kukában végzik.

 

Az Uniotech 2 megoldást is kínál azoknak, akik nem akarnak papírcsévére költeni:

  • A stretch fóliát vékony csévén áruljuk, hogy Ön minél több fóliát kaphasson a pénzéért.
  • Visszavesszük az üres csévéket! Vagyis Ön kizárólag a fóliát fizeti meg. Nincs más dolga, mint összegyűjteni a csévéket a következő szállításig.

 

 

  • Válassza a legjobb árat!

 

Evidensnek tűnik? A fóliák világában nem mindig az! A különböző paraméterekkel leírt fóliatermékek között nehéz kiigazodni. Pontosabban: nehéz volt kiigazodni eddig! Az Uniotech Fólia Kalkulátorával (http://www.foliaszamitas.hu/) ugyanis másodpercek alatt összehasonlíthatja az eltérő fizikai mennyiségekkel leírt fóliákat, és kiválaszthatja a legelőnyösebb alánlatot.

 

Kíváncsi, hogy az Ön vállalkozásában hogyan csökkenthetők a fólia árak? Kérdezze csomagolástechnológus munkatársunkat>>

CÍMKE: