16jan

Miért népszerű a mai napig az acél pántszalag?

Az acél pántszalag a legnagyobb igénybevételnek kitett és biztonságot megkívánó csomagolási feladatokhoz a tökéletes választás.

Valamikor az acél pántszalagos rögzítés volt az egyedüli opció a nehéz rakományok és a nagy igénybevételnek kitett csomagolások terén. A poliészter szalagok megjelenésével komoly konkurencia született, mégsem ment ki a fémszalagos pántolás a divatból, ugyanis mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az acél pántszalag nagy előnye, hogy stabil – rögzítés után már csak nagyon keveset nyúlik. Nagyon jól alkalmazhatóak erős élű, nehéz terhek rögzítésénél, például acéllemezek esetében.

Az acélszalagos pántolás mindig előtérbe kerül, amikor nehéz rakományokról van szó, amelyeknek el kell viselni az árumozgatással járó igénybevételt is. Ilyenkor különösen fontos a pántszalag merevsége, alaktartása, hogy funkcióját maximálisan ellássa akkor is, amikor a cél csak többszöri átpakolás után érhető el. A felületkezelt szalagok még nagyobb szakítószilárdságúak. Nagy szakítószilárdságú pántszalag használata ajánlott akkor is, ha a rakomány szállítás közben rázkódásnak lesz kitéve.

Az acélszalag nagy előnye a fém társaihoz képest, hogy rozsdamentes, nem hagy rozsdafoltot az árun, a csomagoláson – különösen fontos ez tengerentúli szállítmányok esetén, ahol számolni kell a klímaváltozással is.

Bár a különböző műanyag pántszalagok térhódítását nem lehet megállítani, hiszen ár tekintetében verhetetlenek, és az alkalmazásuk is könnyebb, a jó öreg acélszalagos pántolás még mindig népszerű. Hogy miért? Mert jelen pillanatban nem ismerünk jobb és biztonságosabb csomagolási technikát nehéz rakományok hosszú távú szállítására.

Válassza az acélszalagos pántolást, ha:

– nehéz rakományt szállít
– hosszú távon kell szállítania
– a cél elérése előtt a rakományt többször átpakolják
– nehéz rakomány rozsdamentes rögzítését szeretné elérni

Mivel rögzítheti az acél pántszalagot?

A BO-51 acélszalagos kézi pántológépet nehéz rakományok rögzítésére találták ki.  A szalagvégeket átütőpréssel végteleníti (nincs szükség pánthüvelyre), a gép csupasz és fekete acélszalaggal is üzemeltethető. A feszítés akár 10.000 N-t is elérhet (a maximális feszítő erő függ a szalag típusától is). A pántológép robosztus kialakítása garantálja, hogy éveken át üzemben tartható.

Biztonságban tudhatja értékes áruját akkor is, ha több ezer kilométerre kell szállítania!

Csomagolástechnikai szakembereink segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb pántológépet és acél pántszalagot. Kérjen cégre szabott ajánlatot!

CÍMKE: