16jan

Hot-melt ragasztó a stresszmentes munkáért

Érezte már, hogy milyen jó lenne, ha nem kellene a ragasztással bajlódnia, hanem egy pillanat műve lenne az egész? Minden bizonnyal, ha előfordult önnel, hogy címkézés, dekorálás, kartonragasztás, virágkötés, kábelezés, vagy bármi más ’ragacsos’ tevékenység közben több ragasztó került a kezére, vagy épp az asztalra, falra, mint oda, ahová kellett volna. Ilyenkor az ember elnyom egy két nem túl bájos szót magában, és kisoroszlánként küzd, hogy mégis időben be tudja fejezni a munkát. Ha még nem ismeri a hot-melt ragasztót, eljött az ideje. Így máris ki van pipálva egy stresszforrás az életében.

A ragasztópisztoly jó barát lehet

Ha látott már ragasztópisztolyt, tudnia kell: az egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen ’tiszta ügy’. Szinte lehetetlen vele ’mellé lőni’, és nem kell nyakig úsznia a ragasztóban, amikor feltölti. Ráadásul több féle ragasztópisztoly van, így az otthoni hobbi felhasználástól egészen a professzionális igényekig mindenki megtalálja azt, amire szüksége van, amivel a legjobban lehet dolgozni. A ragasztópisztoly kis helyen elfér, hőfokszabályozós, szóval nem nagyon ronthatjuk el vele a munkánkat. A könnyű, könnyen kezelhető ragasztópisztolyhoz a bele való hot-melt ragasztót is kedvelni fogja, hiszen számtalan jó tulajdonsága van.

A hot-melt ragasztó 7 előnye

    1. azonnali  kötés, oldószerek nélkül
    2. nincs száradási idő
    3. a nehezen egyesíthető felületek is jobban ragadnak (pl. műanyagok, bevont, lakkozott stb… illesztések)
    4. semmilyen oldószert nem tartalmaz
    5. nincs anyagveszteség
    6. nincs különleges tárolási igény

nem kell szorítócsipesz

Az Uniotech csomagolástechnikai mérnökei, szakemberei két évtizede foglalkoznak azzal, hogy a csomagolástechnikában megtalálják és mindenki számára elérhetővé tegyék a legjobb megoldásokat.