Miért használjon vákuumfóliázó gépet az, aki nem élelmiszert csomagol?
28aug

Mi mindenre használják manapság a vákuumfóliázó gépet?

A fejlődés a vákuumfóliázók piacán sem szünetel, ahol a teljesítmény és a könnyű használhatóság a legfontosabb szempontok között szerepel. Lássuk, milyen területeken vívott ki magának kulcsfontosságú szerepet!

A vákuumfóliázó gépet arra használják, hogy a terméket tartalmazó vákuumtasakból kiszívja a levegőt, és lezárja a tasakot. A vákuumkamrás gépnek vagy vákuumcsomagolónak is nevezett berendezést elsősorban élelmiszerek csomagolására és az eltarthatósági idő meghosszabbítására, a minőség és a biztonság biztosítására, valamint a tárolás és az adagolás hatékony megszervezésére használják. A vákuumcsomagoló gép a sous vide főzési technológiához is elengedhetetlen. Ma már különböző célokra gyártanak vákuumfóliázókat: a vendéglátóiparon át a szupermarketekig, az élelmiszer-feldolgozásig és a nem élelmiszeripari ipari csomagolásig.

Vákuumfóliázó gép az élelmiszeriparban

A vákuumcsomagolás a terméktől függetlenül minden élelmiszeripari folyamat alapvető fontosságú része. A halaktól és húsoktól kezdve a sajtokig, diófélékig, zöldségekig és fűszerekig számos olyan területet tudnánk felsorolni, ahol használják. Az élelmiszeriparban egy vákuumcsomagoló gép használatával tartósítószerek hozzáadása nélkül meghosszabbítható az eltarthatósági idő, és biztosítható a termékek minősége (szín, illat, textúra). Azáltal, hogy optimalizálja az értékes raktár- és teherautóhely kihasználást, a különböző típusú élelmiszerek egymásra helyezésével biztosítja az összes rendelkezésre álló polc hatékony kihasználását. Nem romlanak meg a termékek, nincs keresztszennyeződés és nincs szag.

A vákuumcsomagolás egyúttal esztétikus, professzionális, és egyetlen géppel sokféle terméket lehel csomagolni, mennyiségtől és specifikációtól függetlenül. Ipari használat esetén a megfelelő gép kiválasztása nagyjából attól függ, hogy milyen csomagolási sebességet várunk el, mekkora mennyiségű terméket kell becsomagolni adott idő alatt.

Vákuumfóliázó gép a vendéglátóiparban

Egy vákuumcsomagoló gép számos előnnyel jár a professzionális konyhákban, vendéglőkben, szállodákban, és újabban koktélbárokban is nagy hasznát veszik. Rugalmasabbá teszi konyhai szervezését, és az élelmiszerbiztonság mindig garantált. Könnyedén csökkenthető vele az élelmiszerpazarlás, és ezzel összefüggésben a költségek is csökkennek. Amellett, hogy termékek hosszabb ideig, biztonságosabban és frissebben maradnak meg, a vákuumfóliázó gép a sous vide főzéshez is nélkülözhetetlen eszköz. A sous vide technológia vagy alacsony hőmérsékleten történő főzés számos előnnyel jár, mint például az ételek minősége és a hatékonyabb szervezés.

Vákuumcsomagoló gép, amely nem élelmiszert csomagol

A vákuumfóliázó gépet ma már széles körben használják a különböző nem élelmiszeripari ágazatokban is, különösen az elektronikai, gépészeti, orvosi és pénzügyi iparágakban. A megfelelő modell kiválasztása a termék típusától, méretétől és egyéb jellemzőitől függ. A gépeket védelemre, mennyiség csökkentésére, a gyártási folyamat optimalizálására és visszaélések (pl. dézsmálás) megelőzésre használják. Egyre több szupermarket is támaszkodik a vákuumcsomagoló gépre az élelmiszerek eltarthatósági idejének meghosszabbítása és a professzionális kiszerelés biztosítása érdekében.

Vákuumfóliázó a Green-Uniotechtől

Vákuumcsomagoló gépet szeretne vásárolni? A Green-Uniotech Kft. a professzionális vákuumfóliázó gépek széles választékát kínálja. A kis asztali modellektől a nagy, automata, nagy teherbírású, kétkamrás gépekig. Tudja meg, melyik modell illik az Ön vállalkozásához a legjobban!>>