Hogyan pántoljunk egy raklapot akkumulátoros pántológéppel?
19jún

Miért válasszon akkumulátoros pántológépet, és hogyan használja helyesen?

Aki ma pántológépet szeretne vásárolni, zavarbaejtően nagy választékkal fog találkozni. Automata keretes pántológépek, raklappántolók, kézi pántológépek, akkumulátoros pántológépek. Ezek a csomagológépek bármilyen típusú csomagolás rögzítésére és termékköteg stabilitásának biztosítására szolgálnak.

A pántológépek nagy családjában az akkumulátoros pántológép kis méretű, könnyű csomagológép, amelynek használata az akkumulátornak köszönhetően nincs helyhez kötve. Sokféle alkalmazáshoz használható, például kartondobozok lezárására, termékek raklapokhoz való rögzítésére, csövek vagy kábelek kötegelésére és még sok másra.

Általánosságban elmondható, hogy a kézi pántológépek könnyen kezelhetők, könnyen szállíthatók és olcsók más típusú pántológépekhez képest. Különböző szélességű, vastagságú és alapanyagú pántszalagokkal használhatók, a különböző méretű és alakú rakományokhoz igazítva.

Akkumulátoros pántológéppel növelhető a termelékenység

Egy akkumulátoros pántológép növelheti vállalkozása termelékenységét és optimalizálhatja a csomagolási folyamatokat.

Nagyobb biztonság
A gép precízen feszíti a pántot, így biztosítva a rakomány megfelelő rögzítését a szállításhoz. A feszítőerő nagysága állítható, mindig a beállított érték szerint történik. Ez segít csökkenteni az áruk sérülésének vagy a kezelőket érő baleseteknek a kockázatát, ami hozzájárulhat a vállalkozás általános biztonságának növeléséhez.

Időt takaríthat meg
Az akkumulátoros pántológép lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan pántolja a rakományokat. Ez időt takarít meg egy mechanikus szerszámhoz képest. Lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy gyorsabban végezzék el a munkát, növelve ezzel a vállalkozás általános termelékenységét.

Kevesebb hiba
Az akkumulátoros kézi pántológép egyenletesen feszíti meg a szalagot, méghozzá a beállított érték szerint, csökkentve az emberi hibák kockázatát. Így elkerülhető a javításokra elvesztegetett idő és a negatív vásárlói vélemények.

Fokozott hatékonyság
Jobban ellenőrizhető az egyes pántolásokhoz felhasznált anyagmennyiség. Ez optimalizálja a vállalat költségeit, miközben növeli a hatékonyságot.

Mobilitás
Az elektromos kézi pántológépek könnyűek és hordozhatók, így különböző helyzetekben, akár terepen is használhatók. Az akkumulátor miatt használatuk nincs áramforráshoz kötve. Ez időt takarít meg azáltal, hogy nem kell a rakományt a pántolási pontra szállítani.

3 gyakori hiba, amit elkövetnek akkumulátor pántológép használatakor

1. Nem a megfelelő pántszalagot használják

Ha nem a géphez ajánlott pántszalag típusokat használja, az a rakomány rossz rögzítését és a szállítás vagy tárolás során bekövetkező sérülések kockázatát eredményezheti. Ez nem jelenti azt, hogy egy akkumulátoros pántológéphez csak egy bizonyos pántszalagot használhatunk! A gyártó mindig megadja a szalag alapanyagát, a szélesség és a vastagság tartományát.

Például, az ORT-260 akkumulátoros kézi elektromos pántológéphez ajánlott pántszalag:

Pántszalag: műanyag pántszalag
Típus: PET (poliészter) vagy PP (polipropilén)
Szélesség: 12–13, 15–16 mm
Vastagság: 0.5–1.0 mm

2. Rosszul beállított feszítőerő

A pántszalag feszességét helyesen kell beállítani a rakomány hatékony rögzítéséhez. Ha a feszítési erő értéke túl alacsony, a szalag laza lesz, és könnyen kioldódik, ami szállítás közben sérülést okozhat. Ha a feszítés túl erős, az károsíthatja az árut. Ha bizonytalan a helyes érték beállításában, kérje csomagolástechnológusaink segítségét!

3. A karbantartás elmulasztása

A hosszú távú használat érdekében fontos a kézi pántológép rendszeres tisztítása, a mozgó alkatrészek kenése és az elhasználódott alkatrészek cseréje. A rosszul karbantartott akkumulátoros pántológép veszíthet hatékonyságából és kevésbé megbízhatóvá válhat.

Ha elkerüli ezeket a gyakori hibákat, akkor hatékonyan és biztonságosan használhatja akkumulátoros kézi pántológépét a rakományok rögzítésére szállítás vagy tárolás közben. Szakértőink tanácsot adnak Önnek az igényeinek leginkább megfelelő pántológép és a hozzá tartozó pántszalag kiválasztásában! Forduljon hozzánk bizalommal!