26ápr

Három termék, ami zsugorfóliázó gép után kiált – Uniotech Hungary Zrt.

Se szeri, se száma azoknak a termékeknek, amelyeket zsugorfóliázó gép csomagol: a szappantól a száraz kisállattápon át a könyvekig. A csomagolási trendek változnak, hasonlóképpen az alapanyagok és a szállítás költségei is: a csomagolástechnológusoknak az a feladata, hogy megtalálják az optimális megoldást mind a költségek, mind a hatékonyság terén.

 

A zsugorfóliázó gép előnyei: 3 konkrét példa

 

Az alábbi három termék kifejezetten nyer azzal, ha a csomagolásához zsugorfóliát használunk, legyen szó egyéni vagy gyűjtőcsomagolásról.

 

 

  • Építőanyagok

 

Az építőipar egyedülálló abban, hogy termékeit vagy raklapon, fóliázva tárolják, vagy egyenesen a felhasználás helyére szállítják. Mindkét esetben szükséges valamilyen másodlagos csomagolás.

Két építőipari példa a zsugorfóliázás előnyeire: a PEX és a PVC csövek. Mivel az építőiparban mindig tekintettel kell lenni az időjárási körülményekre, nagyon előnyösek azok a csomagolóanyagok, amelyek védelmet nyújtanak az időjárási viszontagságokkal szemben. A napsugarak UV-sugárzására érzékeny termékeket védhetjük UV-védelmet nyújtó átlátszatlan zsugorfóliával, a többi termékhez viszont bátran válasszunk átlátszó fóliát, mert előnyös lehet a termék megtekintésekor, tárolásakor. Mindkét típusú zsugorfólia vízhatlan védőréteget biztosít.

 

 

  • Online kereskedelem és online élelmiszerboltok

 

A kiskereskedők és a gyártók online kereskedelemmel kapcsolatos két legnagyobb kihívása a termék védelme és a csomag tartalmának elrejtése. A legtöbb esetben a webáruházak szabvány méretű, egységes kartondobozokat használnak csomagolásra. Ez tökéletesen elrejti a becsomagolt termékeket, van viszont egy nagy hátránya: kis térfogatú, kis mennyiségű termék csomagolásakor nem hatékony. Sok térkitöltőt kell felhasználni ahhoz, hogy a terméket biztonságban tudjuk.

Ha a csomagoláshoz átlátszatlan zsugorfóliát használ, akkor a csomag térfogatát optimalizálta, és a tartalmát is sikeresen elrejtette a kíváncsi tekintetek elől. Különösen jó megoldás a zsugorfóliázó gép abban az esetben, ha a termék elsődleges csomagolása már eleve egy doboz (például háztartási elektronikai eszközök vagy edénykészletek esetén).

Az e-kereskedelem másik területe, amelyik bátran befektethet egy zsugorfóliázó gépbe az online élelmiszerboltok és a romlékony élelmiszerek. A hőszigetelt hab- és műanyag dobozok szárazjeges szállításához nagyon előnyös a zsugorfóliás csomagolás, mivel növeli a szárazjég hatékonyságát, és dézsmamentessé teszi a csomagot.

 

 

  • Készételszállítás, ételfutárok

 

Nemcsak a dézsmamentesség miatt előnyös a zsugorfóliázó gép használata: gondoljon például a habtálcás csomagolásra. A zsugorfólia egyesíti a habtálcákat, stabil kötegeket hoz létre, amit más csomagolóanyaggal nehéz elérni. Biztonságos szállítás, maximális helykihasználás.

 

A zsugorfóliázó gép csökkentheti a csomagolás költségeit. Kérjen ingyenes tanácsadást itt>>