07ápr

Stretch fólia – milyet érdemes használni?

 

 

A stretch fólia egy nagyon rugalmas fóliatípus, aminek az alapanyaga lineáris, kis sűrűségű polietilén. Nyújthatóságának köszönhetően ráfeszül a termékekre, erősen egybetartva akár a többszáz kilogrammos rakatokat is. Ezt a kitűnő csomagolóanyagot a csomagoló- és logisztikai ipar, valamint más iparágak is számos alkalmazáshoz használják.

 

A stretch fólia típusai

 

Különböző stretch fóliák állnak rendelkezésre, mindegyiknek egyedi célja és minősége van, éppen ezért a gyártási folyamatuk is különböző. A főbb típusok a következők:

 

 

  • Kézi stretch fólia

 

A kézi változat úgy lett kialakítva, hogy kézi használattal, mindenféle gép igénybevétele nélkül is alkalmazható legyen. Általában kis térfogatú és kis mennyiségű áru esetén használják.

 

  1. Öntött fólia

Ez a fóliatípus egy speciális fóliaextrúziós eljárással készül, amely a végtermék kiváló átlátszóságát biztosítja. Mivel a becsomagolt termékek tökéletesen látszanak, igen esztétikus csomagolást biztosít.

 

  1. Gépi stretch fólia

Felhasználásához raklapfóliázó gépre van szükség. Gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a csomagolást, és minimalizálja az emberi csomagolási hibákat.

 

  1. Fúvott stretch fólia

A fúvott extrudálásnak nevezett szigorú gyártási folyamatnak köszönhetően ez a típus ellenállóbb, mint más fóliatípusok. Magas rugalmasság jellemzi, ellenálló a lyukasztással és a továbbszakadással szemben.

 

  1. Előnyújtott fólia

Az előnyújtott stretch fóliát a szakadáspontja közelébe nyújtják, ezért csomagoláskor már nem kell megnyújtani. Könnyebbé teszi a csomagolást, és segít a költségek csökkentésében.

 

  1. Különleges fóliák

Ezek a fóliatermékek különleges csomagolási követelményeknek felelnek meg. A leggyakrabban használtak:

  • UV stretch fólia
  • színes stretch fólia
  • perforált fólia a jobb szellőzés érdekében
  • átlátszatlan fekete fólia

A becsomagolandó termék típusától függően ezen speciális fóliatermékek használatával tovább lehet javítani a csomagolás minőségét.

 

A stretch fóliák használata

 

A stretch fóliát számos iparág használja különböző méretű, tömegű és formájú termék csomagolására. Nézzük a legyakoribb alkalmazásokat.

 

Csomagolástechnika és logisztika

A szállítás, az árufuvarozás napi szinten nagy mennyiségű áru becsomagolásával jár. Dobozok csomagolásához, kötegeléshez, raklapok, egységrakományok képzéséhez nélkülözhetetlen, könnyebb és hatékonyabb kezelést és szállítást tesz lehetővé.

 

Élelmiszeripar

Az élelmiszerek biztonságos szállításához, raklapok képzéséhez használják.

 

Építőipar

Termékeik (csempék, kerámiából, betonból, csiszolt kőből készült fal-, illetve padlóburkoló lapok) védelmére használják. Annak megakadályozására, hogy ezek a sérülékeny lapok megrepedjenek vagy összetörjenek, kiváló minőségű öntött vagy fúvott stretch fóliával csomagolják őket.

 

Elektronika

Az elektronikus készülékek különösen érzékenyek a porra és a statikus töltésre, ezért csomagolásuk speciális, antisztatikus fólia felhasználásával történik.

 

Válassza a termékéhez ideális stretch fólia terméket>>