Automata pántológépek

Az automata keretes pántológép a keretén belül elhelyezett termékre az előre beállított erővel ráfeszíti a pántolószalagot, majd a szalagvégeket kontakt-, dörzs- vagy ultrahanghegesztéssel végteleníti.

A keretes automata pántológép kiválasztásának 2 döntő tényezője:

  1. A szalagvezető keret mérete: ez határozza meg a  legnagyobb pántolható termék méretét
  2. A pántszalag paraméterei (alapanyag, szélesség, vastagság)

A pántszalag feszessége típustól függően manuálisan, vagy elektronikusan állítható.

A pántoló keret mérete a gép típusától függően a gyártói ajánlásoknak megfelelően változhat. Az optimálisan kiválasztott keret- és pántszalagméret az alapfeltétele a pántoló gép gazdaságos működtetésének.

További lényeges elem a pántolási sebesség, melyet mindig a legnagyobb termék méretének figyelembevételével adnak meg. A pántolási sebességnek különösen a szállítópályás kiszolgáló rendszerek kialakításánál van jelentősége, mivel a pálya sebességének összhangban kell lenni a pántológép teljesítményével. A pántológépek opcionálisan bővíthetők.

Az automata gépek típustól függően mint a vertikális, mint a horizontális pántolási feladatok elvégzésére alkalmasak. A pántolási sebesség a pántolandó termék és a pántoló keret méretétől függően állatában 20-50 pántolás/perc.

Kínálatunkban megtalálja a német Mosca gyártmányú pántológépeket is. A Mosca a piacon kapható legjobb „end-of-line” csomagolási megoldásokat kínálja. A szállítandó áruk minőségi és megbízható pántolásának és lekötésének a terén szerzett több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező, világhírnek örvendő vállalkozás új mércéket állított fel, és a pántolási iparág technológiai vezetője lett.

A Mosca pántológépek rendkívül népszerűek az újságcsomagolásban, nyomdákban, kiadókban. Fő jellemzőjük a rendkívül magas megbízhatóság közepes karbantartási igény mellett.

Sebességük 25-55 pántolás/perc közt változik kiviteltől függően.

A gépek jellemzői:

  • Egyszerű és gyors működés
  • A dobozméret változásakor semmiféle átállítás nem szükséges
  • A pántológép automatikusan húzza meg, hegeszti össze és vágja el a PP pántszalagot.
  • Rozsdamentes acélból készült asztal és önbeállító kerekek a könnyű mozgatáshoz.
  • A használatos PP típusú pántolószalag: 5,8,12mm x 0,4-0,63mm.