05ápr

BOPP tasak: tágas, gyors, flexibilis csomagolóanyag

Egész egyszerűen körülvesz minket: a BOPP az a csomagolóanyag, ami annyi előnyös tulajdonsággal rendelkezik, hogy nem lehet megkerülni, amikor csomagolóanyagot választunk. A BOPP a polipropilén (PP) fóliák nagy családjába tartozik. A PP a világ második leggyakrabban előállított műanyaga a polietilén (PE) után. Nyilván nem véletlenül. Gazdaságosan lehet előállítani, miközben a végeredmény valóban rendkívüli teljesítményt képes nyújtani.

Ügyfeleink számos BOPP fólia típus közül választhatnak, és több szolgáltatást biztosítunk a hatékony felhasználásukhoz: BOPP fólia méretre vágása, áttekercselése, síkfóliából féltömlő fólia hajtása, perforálás, kasírozása, BOPP tasak gyártása.

Melyek a BOPP tasak legfontosabb tulajdonságai?

A BOPP fólia legelterjedtebb felhasználási területei:

  • élelmiszercsomagolások
  • textiláruk csomagolása
  • elektromos kábelek és alkatrészek csomagolása
  • virágok csomagolása és díszcsomagolások általában
  • címkék

A BOPP rendelkezik a PP összes kiváló tulajdonságával, ami a szakítószilárdságot, a fáradási szilárdságot, nedvességgel szembeni ellenállást, illetve a nagyon alacsony toxicitást illeti. Változatos felületképzési lehetőségek, szabályozható áttetszőség (létezik víztiszta és gyöngyházfényű BOPP is, illetve e kettő közötti áttetsző változatok). A BOPP könnyű, és sokkal kevésbé sérülékeny, mint mondjuk a PET fólia. Olyan hosszú élettartamú csomagolás, illetve címkék gyártására alkalmas, amelyek ráadásul még kiválóan nyomdázhatók is.

A BOPP fólia lehet víztiszta, fehér vagy fémszínű. A víztiszta BOPP tasak lehetőséget ad a tasak tartalmának bemutatására. Megfelelő kezeléssel a BOPP vízállóvá tehető, akár jeges vízbe merítve vagy nagy páratartalmú közegben is megállja a helyét. Ez a csomagolóanyag rendkívül tartós. A magas fáradási szilárdság azt jelenti, hogy rendkívül ellenálló a műanyagok klasszikus romlásával, a fáradással szemben. Több vegyi anyaggal szemben is ellenálló (pl. szerves oldószerek, savak).

Miért olyan fantasztikus élelmiszercsomagolás a BOPP tasak?

Élelmiszercsomagolások esetén a BOPP tasaknak további előnyei vannak. Elsősorban nem mérgező, nincsenek egészségkárosító hatásai, érintkezhet az élelmiszerrel. Sok olyan élelmiszer van, ami tartalmaz szerves savakat, ilyenek a paradicsom, a citrusfélék vagy a kávé. Ezek a szerves savak károsíthatják, elszínezhetik a csomagolóanyagot. Mivel a BOPP fólia ellenálló a savakkal szemben, a használatával ez a probléma elkerülhető.

Képes teljesen szárazon tartani a becsomagolt terméket. Nehezen koszolódik, ami élelmiszercsomagolás esetén nagyon előnyös. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy prémium külsőt biztosít!
Nézze meg itt, milyen többrétegű, laminált BOPP fólia típusok közül választhat>>

Milyen BOPP tasakot tud az Uniotechnél beszerezni? A standard méreteket raktárról tudjuk biztosítani. Nézze meg itt a méreteket és az árakat>>

Akkor sem kell sokáig várnia, ha egyedi méretű tasakra van szüksége: legtöbb esetben azonnali gyártással, de mindenképp 72 órán belül biztosítani tudjuk a tasakokat. 50mm – 700mm szélességi tartományban bármilyen tasakot le tudunk gyártani. Egyedi BOPP tasak gyártása: itt kérjen ajánlatot>>

CÍMKE: