15jún

Beugró a pántológépek világába: a félautomata pántológép

Amikor egy vállalkozás növekedésnek indul, egyes folyamatokat kötelező módon gépesíteni kell a hatékonyság érdekében. A csomagológépek terén ez annyit jelent, hogy eljött az ideje beszerezni az első csomagológépet. A kezdetek praktikus csomagológépe a félautomata pántológép: még nem teljesen automatizált, de már jól érzékelhető a változás a csomagolás sebességében, egyszerűsödésében és minőségében.

A félautomata pántológépet akkor érdemes beszerezni, amikor a termelés már megköveteli a kézi pántolás leváltását, de még nem olyan nagy, hogy a teljesen automata megoldást válasszuk, ami már más árkategóriát képvisel.

Mi az a plusz, amit a félautomata pántológép nyújt?

A félautomata pántológép általában kis méretű, éppen ezért asztali pántológépnek is szokás nevezni. Valóban, a gép nem nagyobb egy asztalnál, kis helyen is elfér. A lábakra szerelt görgők segítségével könnyen mozgatható.

Hogyan kell használni?

A gép kezelője a pántszalagot a doboz köré vonja, a szalag megfeszítését és a pántszalag végtelenítését a gép végzi. A pántolás feszességét állítani lehet, a csomagolandó termék jellemzői határozzák meg ugyanis az optimális megfeszítés mértékét.

A félautomata pántológép nagy előnye, hogy kitűnő az árfekvése, és igen sokoldalú csomagológép is tud lenni. Nem nagy befektetés, nem terheli meg az éppen beinduló vállalkozást, mégis látványos a használata:
felgyorsítja a pántolást
munkaerőt szabadít fel:
csökkenti az árumozgatással járó problémákat: a csomagok nem nyílnak ki, nem esnek szét szállítás vagy rakodás közben

Az UT 502 félautomata pántológép kényelmes és praktikus választás. Kitűnő csomagológép kisebb volumenű termelés esetén. Kezelése egyszerű, két tárcsája segítségével finoman lehet állítani a pántszalag hosszát és a pántolási feszességet.
A 80 kg-os asztal a görgős lábaknak köszönhetően könnyen mozgatható, kis helyigénye miatt nincs különösebb gond a tárolásával. Szekrénye nyitott, így a pántszalagtekercs cseréje még kevesebb időt vesz igénybe. A pántoláshoz 8‒12 mm-es pántszalagot használhat, a csomagolandó termék méretének és tulajdonságainak függvényében.

Új szintet ért el a termelésben? Tegye gyorsabbá a csomagolást minimális befektetéssel! Az UT 502 félautomata pántológép adatlapját megtekintheti itt>>