De milyen gépet használjon az, aki magas folyadéktartalmú élelmiszereket, sőt egyenesen folyadékokat szeretne vákuumozni? Mártás, alaplé, leves, fűszerolaj, marinád, oldott állapotú ízesítő anyagok, friss gyümölcslevek, turmixolt alapanyagok: csupa olyasmi, amit egy vendéglő, egy bár vákuumozni szeretne, és ne feledkezzünk meg a sous vide technológiáról, ami szintén felléphet ezzel az igénnyel.
A kamrás vákuumos fóliázógépek működési elve egészen más
A folyadékok vákuumcsomagolásának egyetlen módja a kamrás vákuumfóliázó gép használata. A vákuum a gép kamrájában jön létre, és természetesen minden olyan tasakban, amit a kamrába helyezünk. A kamrában a vákuumpumpa légüres teret hoz létre, a vákuumszivattyú pedig a csomagolásból is eltávolítja a levegőt. A szívócső tehát a kamrába torkollik és nem közvetlenül a tasakba. A kamrás gépek indirekt módon vákuumoznak, és a levegő 99%-át képesek eltávolítani.
Vagyis itt már nem kell számolni a szívóhatással, ami minden könnyebb részecskét magával ránt, így gyakorlatilag bármilyen élelmiszer vákuumozható. Ha a húsokat mártással, marináddal együtt tudjuk vákuumozni, akkor biztosítható a hideg marinálás, másrészt hatalmas előny, hogy szószokkal, fűszerolajokkal stb. együtt tudunk hőkezelni.
A kamrás vákuumos fóliázógépek fontos funkciója még, hogy képesek a lágylevegős vákuumozásra, vagyis sérülékenyebb alapanyagok, halak, törékeny zöldségek és gyümölcsök tökéletes vákuumozására is alkalmasak.
Ha élelmiszerek tartósítására szeretné használni a vákuumfóliázót, akkor a kamrás gépek között olyat is talál, ami gázopcióval van ellátva, védőgázas csomagolás készítésére is alkalmas. A gép élelmiszerbarát, íztelen védőgázt juttat a csomagolásba, ami fokozza az oxigén kizárását, és a termék eltarthatóságát növeli. A védőgázas csomagolású élelmiszerek nem alkalmasak hőkezelésre.
A kamrás vákuumos fóliázógépek nagy családja
A kamrás vákuumos fóliázógépek számos változatban készülnek a különböző csomagolási igényeknek megfelelően:
- Asztali vákuumkamrák
- Álló vákuumkamrák (nagyobb térfogatú kamra, nagyobb teljesítmény)
- Kétkamrás vákuumfóliázók (sok termék vákuumozása egyidőben)
Mit tudnak a fenti kamrás vákuumos fóliázógépek? Nézze meg a főbb jellemzőket és a technikai adatokat itt>>