Brandenberger tulajdonképpen a textíliát akarta vízhatlanná tenni egy vékony réteggel, és ezt meg is tudta valósítani. Célját elérte, megmentette az abroszokat a pecsétektől. Rájött azonban, hogy ezt a védőréteget le lehet választani a textíliáról: így született meg a celofán. Találmánya nem lett azonnal hatalmas siker – mára viszont azzá nőtte ki magát.

Nyilván, amikor a celofán tasakok gyártása megkezdődött, a lehetőségek száma még jóval kisebb volt. Ma már gyakorlatilag bármilyen méretben és többféle színben is rendelhető, ám ennek ellenére a víztiszta változat a legnépszerűbb a mai napig. Valószínűleg ennek az az oka, hogy a becsomagolt termék tökéletesen látható, illetve határozottan a tisztaság érzetét kelti, ami nagyon előnyös egyes iparágak számára (mint például az élelmiszeripar, kozmetikai ipar stb.).

A celofán tasak további előnyei:

  • Alacsony áteresztőképesség: ez vonatkozik a levegőre, vízre, olajra, baktériumokra.
  • Mivel bizonyos fokú légáteresztő képességgel rendelkezik, a becsomagolt élelmiszer „lélegzik”, ennek következtében megőrzi természetes ízét, aromáját.
  • Vékony és átlátszó, változatos igények szerint alakítható, színezhető, dekorálható, nyomdázható.
  • Nem málik szét az idő múlásával, többször felhasználható.

 

 

Nem meglepő tehát, hogy a celofán tasak az elmúlt évtizedekben nagy népszerűségre tettek szert, és számos területen csomagolnak vele, hogy csak a leggyakoribb alkalmazásokat említsük:
 

  • Élelmiszerek (szendvicsek, pékáru, édesség, szárított gyümölcsök, fűszerek, olajos magvak stb.) – Még az olajos és magasabb zsírtartalmú élelmiszerek is biztonságosan tárolhatók celofán tasakban, nem fognak olajos nyomot hagyni a tároló felületen.
  • Díszcsomagolások.
  • Egyszerhasználatos cikkek (tányérok, poharak, evőeszközök).
  • Játékok, apró játékfigurák.
  • Papír- és írószer. Olyan különleges termékek számára is ideális, mint az illatos ceruzák és papíráruk.

 

Celofán tasakot keres, esetleg egyedi igényei vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot>>