Térkitöltőt házilag készíteni nemcsak gazdaságos, hanem rendkívül kényelmes megoldás is. Ha a térkitöltőnket papírból készítjük, akkor felhasználhatjuk az üzemben, raktárban felgyűlt használt hullámpapírtermékeket, dobozokat, kartonlemezeket, amelyek másképp a szemétben végeznék. A papírt újrahasznosítva a pénztárcánkat és a környezetet is óvjuk. A helyben való gyártás ugyanakkor azt is jelenti, hogy nem kell többet foglalkozni a térkitöltő rendelésével, nem kell azt raktározni, így több feladatot is megspórolhatunk a segítségével. 

A feldolgozásnak köszönhetően a hullámpapírlemez, karton elveszíti a merevségét, és egy rugalmas, könnyen formálható anyag lesz belőle, amit remekül lehet hajlítani, tekerni, vagyis bármilyen formájú termék könnyedén körbetekerhető, kipárnázható a segítségével. A gépek a perforált lemezeket kreppelni is tudják, így még puhább térkitöltő is nyerhető az érzékenyebb, szabálytalan alakú áruhoz. 

Térkitöltő gyártó gépek a Green-Uniotechtől 

Hosszú évek óta dolgozunk együtt a németországi Cushion Pack hullámkarton alapú térkitöltőgyártó gépek gyártójával. Gépeik strapabíróak, egyszerűen kezelhetők, energiatakarékosak és könnyen mozgathatók. Alább bemutatjuk azt a két modellt, ami nálunk a legnagyobb népszerűségnek örvend. A két berendezés közötti különbséget a gyártási teljesítmény adja, a nagyobb bemeneti magassággal rendelkező gép nagyobb mennyiségű papírterméket tud egyszerre feldolgozni, így értelemszerűen nagyobb mennyiségű térkitöltőt tud legyártani adott idő alatt. 

Cushion Pack CP 316 S3i térkitöltő gyártó gép 

Bemeneti magasság: 12 mm. 

Felcímkézett, kapcsolt dobozokat is feldolgoz. 

Lapos és kreppelt térkitöltőt is készít. 

Gyártási teljesítmény: 1-2 m3/h. 

Az alábbi videóban megnézheti, hogyan készít térkitöltőt a Cushion Pack CP 316 S3i: 

 

Cushion Pack CP 422 S3i térkitöltő gyártó gép 

Bemeneti magasság: 18 mm. 

Felcímkézett, kapcsolt dobozokat is feldolgoz. 

Lapos és kreppelt térkitöltőt is készít. 

Gyártási teljesítmény: 4-6 m3/h. 

Nézze meg a Cushion Pack CP 422 S3i hogyan gyártja a térkitöltőt: 

 

Mennyi térkitöltőre lesz szükségem? 

Ha Ön rendelt már térkitöltőt, akkor tudja, hogy a kérdést nem is annyira egyszerű megválaszolni. A legszerencsésebb egy próbacsomagolást végezni, és az átlag forgalom függvényében meghatározni a mennyiséget. Természetesen, ha házon belül gyártjuk le a térkitöltőt, akkor a mennyiség nem jelent problémát, mert tetszőleges adagot gyárthatunk magunknak mindig, amikor szükségünk van rá. Nem gond, ha bejön egy nagyobb rendelés, nem gond, ha a csomagolóanyag-beszállítónk éppen nyári szünetet tart. 

Miért érdemes papír térkitöltőt használni? 

  • rugalmas, ezért számos árutípust megvéd a szállítás, tárolás során adódó rázkódástól, mozgatástól
  • könnyű, ezért minimális extra súllyal kell számolni a csomagolás és a szállítás során
  • környezetvédelmi szempontból jobb, mint a műanyag térkitöltők, és ezt a megrendelők is értékelik
  • többször is felhasználható ha ki akarjuk dobni, akár komposztálni is lehet

Tegye egyszerűvé, kényelmessé és gazdaságossá a csomagolást! Ha kérdése van a térkitöltő gyártó gépek kapcsán, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!